Sushia ja sisustusta

perjantai 25. heinäkuuta 2014
Olin eilen kotosalla koirien kanssa kolmeen pekkaan ja käytin aikani lempparikotipuuhieni parissa eli syöden ja sisustellen. Tällä hetkellä työn alla on huvimaja (aka lasihuone, kesähuone, kasvihuone..), joka alkaa pikkuhiljaa muuntautua kesäiseksi unelmieni piilopaikaksi.

Huvimaja on edellisten talon omistajien rakentama ja olenkin aivan tajuttoman iloinen heidän ahkeruudestaan. Tämä noin yhdeksän neliöinen kesäolohuone kun on juuri sellainen, mistä olisin itse jaksanut vain haaveilla. Erityisen majasta tekee se, että sen seinät on rakennettu kokonaan vanhoista eriparisista ikkunanpokista, joissa kussakin on hieman erilainen säppi, haka tai kahva. Useimmat niistä jo ruosteisia. Rakastan myös majan suuria vanhoja lasisia pariovia, jotka avautuvat kauniisti puutarhaan päin.

Tällä viikolla olen viimein alkanut kunnolla sisustamaan majaa ja nyt täällä jo onkin ihan mukava viettää aikaa. Odotetuin hankinta, joka ilmestyi meille toissapäivänä, oli metallinen sohvasänky. Sänky hommattiin Askon alesta, kun nettikirpparit eivät tuottaneet tulosta. Kasasimme sen ystävien avustuksella samana iltana. Kiitos siitä. :) Pikkupöytä, harsoverho sekä ulkopuolelle ripustetut karnevaalivalot oli hankittu jo aiemmin, mutta kaksi rautatuolia, viherkasvit ja muut majasta nyt löytyvät tavarat tänä kesänä. Vielä on metsästettävänä ainakin säilytystilallinen taso, jota voi käyttää sivupöytänä ruokatarjoiluille. Myös valaistusta pitää vielä miettiä, ommella pöytäliina, laitella mattoja ja pientä kivaa sisustustavaraa jne.Tänä kesänä second hand -lahjaksi saadut purnukat valmiina ensi vuoden kevätkylvöille. Nyt ne toimivat kivoina koristeina oven yllä.

Ai niin, vielä päivän tärkein eli se sushi. Tein eilen elämäni ensimmäisen kerran itse sushia ja täytyy sanoa, että yllätin itseni! Sen lisäksi että nöttöset maistuivat sille mille oli tarkoituskin, ne myös näyttivät yllättävän edustavilta. :D Etukäteen vähän jännitti, leviävätkö täytteet ja repeileekö levä aivan riekaleiksi pötköä kiinni rullatessa, mutta hyvinhän se meni ja itseasiassa yllättävän helposti. Mitä nyt keittiöön jäi ihan pienen pieni sotku kokkailujeni jäljiltä.. Mutta ehdottomasti niin positiivinen kokemus, että täytyy kokeilla toistekin. Suosittelen myös muille sushin ystäville, jotka eivät vielä ole sitä itse syystä tai toisesta kokanneet.


Kommentoi
Lähetä kommentti