Päivä alkaa puurolla

tiistai 13. tammikuuta 2015
Tai niin toivoisin. Mutta laiskuudestani - jota kutsun aamu-unisuudeksi - johtuen en jaksa joka aamu laittaa itselleni puuroa. En edes joka toinen aamu. Oikeastaan kyse on aika kausittaisesta tavasta. Joskus menee useampikin viikko, jolloin jaksan tehdä aamiaisen aina kiltisti ennen töihin lähtöä. Joskus on kausia, kun jätän aamupalan kokonaan väliin. Paha tapa.

Löysin nämä muutamat kuvat viimeiseltä puurokaudeltani, josta on valitettavasti aikaa jo pari kuukautta. Silloin keitin tunnollisesti herkkupuuron joka ikinen aamu yli kaksi viikkoa putkeen. Tein jopa erimakuisia puuroja. Se oli aika lystiä. Toki olen senkin jälkeen keitellyt kaurahiutaleet lautaselleni silloin tällöin, mutta säännöllistä tapaa en ole siitä saanut. Nyt aion taas yrittää.. jos edes pari kertaa viikossa saisin puuron aamupalalautaselle. Sekin olisi hyvä alku.

Avokadokaurapuuro on vähän hassu, mutta kivaa vaihtelua. Ja terveellinenhän se on kuin mikä.

Mantelimaitoon keitetty, kananmunalla täydennetty samettisen pehmeä puuro on tosi herkullinen.

Peruspuuro soijamaitoon on helppo ja maistuu aina. Voisilmä vain päälle ja aamu käynnistyy varmasti hyvin.

2 kommenttia on "Päivä alkaa puurolla"
  1. Oletko kokeillut tuorepuuroja? Nams! Maistuvia ja voi tehdä illalla valmiiksi, kiireisen tai aamu unisen pelastus!

    VastaaPoista
  2. En ole vielä(kään) kokeillut. Jostain syystä kylmä puuro ei ajatuksissani kuullosta yhtä houkuttelevalta kuin lämmin, vaikka avokadopuuroa olenkin kylmänä syönyt.. Mutta kyllä kai esim. kreikkalaisesta jugurtista, vadelmista ja mantelimaidosta rakennetun tuorekaurapuuron on pakko olla hyvää, joten kiitos kun muistutit, se kokeiluun seuraavaksi! :D

    VastaaPoista