Oi kuusipuu!

tiistai 6. joulukuuta 2016

Nyt kun koristeet on väsätty ja kuusi kasattu, oli aika kaivella kaapista loputkin koristeet ja pukea valkoinen överikuusemme juhla-asuun. Kuusessa ei tänäkään vuonna ole valoja, koska valkoisen ja hopean kimallus on mielestäni tarpeeksi bling. Hauskimpia kaikista koristeista ovat ehkä vanhanaikaiset kuusenkynttilät nipsuineen. Rakkaimpia tällä kertaa ovat mummon virkkaamat lumihiutaleet. Latvatähden virkaa toimittaa ei ehkä visuaalisesti kaunein tähtönen, mutta sitäkin tärkeämpi, onhan sama tähti koristanut tuoksuvia aitoja kuusia lapsuuteni jouluissa.

Riemu-joulukoriste, Lumoava. Design Eelis Aleksi.

Joka vuosi hassu valkoinen kuusemme on myös saanut oksilleen jonkin uuden koristeen ja tänä vuonna uutuuden virkaa toimittaa Lumoavan Riemu, joka on Eelis Aleksin suunnittelema. Ulkonakin on tuprutellut viimepäivinä reilusti lunta, joten fiilis on aikalailla koristeen runon mukainen:

Ikkunasta katson, hiutaleita leijaa,
luontoäiti omiaan lumen alla heijaa
Aattoon saakka lasken, kuinka onkaan öitä,
sitä ennen hoidettava jouluisia töitä
Siispä koko porukalla toimeen tarttukaamme,
jouluaatto ansaitusti yhdes riemuitkaamme 

Onneksi tosin mitään jouluvalmistelukiirettä ei ole, mutta sopivasti pikkupuuhastelua kuitenkin. Aaton sijaan ajatukset tähtäävät kuitenkin enemmän tulevaan synnytykseen, kun laskettuaika häämöttää enää parin viikon päässä. Kumpi lie ehtii ensin, jouluaatto vai vauva…

Ps. Tänä vuonna Lumoavan joulukoristeen myynnillä tuetaan Hope Ry:n toimintaa. Tarjolla on teräksen sekä punakullan värinen koriste valkoisella sekä punaisella nauhalla (sh. 29€).
1 kommentti on "Oi kuusipuu!"
  1. Onpa kallis tuo lumoavan joulukoriste, Kiinassa valmistetuksi siis..

    VastaaPoista