DIY - Timantit on ikuisia

perjantai 3. tammikuuta 2014
Loppiainen lähenee ja edessä on pitkä viikonloppu. Tiedossa on ainakin siivoamista, nikkarointia ja näpertämistä, illallisvieraita, joulukuusen purkamista (jos raaskin) ja toivottavasti pari elokuvaa. Ja jos ulkoilemaankin ehtisi, olisipa mukavaa.

Tänään avasin yhden joululahjaksi saamani kirjan ensimmäistä kertaa ihan tositarkoituksella. (Sain siis kuitenkin jouluna lahjoja, vaikken virallisesti joulupukille kirjoittanutkaan. ;) Kirja oli suuri toiveeni ja viimeaikaisten kirjahankintojeni tapaan jälleen kaikkien näpertäjien aarre. Erityisesti uskon kirjan olevan pelkistetyn modernista tyylistä nauttivien tee-se-itse-sisustajien mieleen. Kyseessä on Susanna Venton sekä Riikka Kantinkosken yhteisteos OK - Omin käsin. Leidit ovat supersuosittujen Varpunen- sekä Weekday Carnival -blogien pitäjiä, ihailtavan luovia sellaisia.

Ensimmäiseksi kohteekseni kirjasta valitsin kauan haaveilemani paperitimantin askarteluohjeen. Tarkoitukseni oli näpertää paperisia jalokiviä jo ennen joulua kuusta koristamaan, mutta kiireinen joulunalus esti suunnitelmani. Ja ihan hyvä niin, sillä joulun alla olisi täytynyt piirtää kaavat itse, kun kirjan mukana ne tulivat kuin tilauksesta!

Koska minua laiskotti, läpi piirtämisen sijaan kävin alkuillasta skannailemassa ja tulostelemassa tarvittavan määrän timantteja miehen toimistolla. Tulostin jalokiviä kolmessa eri värissä itseasiassa ihan reilun puoleisesti. Muutamat kivistä päätyvät ledivalonauhaksi (kunhan löydän nauhan jostain varaston kätköistä..) ja loput koristavat kotia siellä täällä hamppunarusta roikkuen. Ja vaikkeivät nämä paperiset kivet sentään aivan ikuisia olekaan, kyllä ne aidon esikuvansa ainakin söpöydessään päihittää.
Hauskaa viikonloppua!
Kommentoi
Lähetä kommentti