Tavaraa kiertoon ja tavaraa kotiin

perjantai 17. tammikuuta 2014
Aloitimme viime viikonloppuna säilytyksessä olleiden loppujen tavaroidemme kotiuttamisen. Toki tärkeimmät käyttötavarat muuttivat jo syksyllä ja huonekalut, kuten näkyi, juuri joulun alla. Mutta nyt vihdoin saadaan käyttöön loputkin omat kamat ja vaatteet. Pelkästään tavaroiden takaisin haaliminen ei kuitenkaan ole ollut ilo, vaan myös luopuminen tekee hyvää. Remontin ja siksi tavarasta tyhjän kodin kanssa useamman kuukauden elettyämme vahvistui käsityksemme siitä, että pärjäämme vallan mainiosti ilman suurinta osaa tavaroitamme. Siksi olemmekin laittaneet nyt melko rankalla kädellä tavaraa kiertoon.

Aivan kaikesta emme kuitenkaan luovu, vaan nyt myös osa kauan odotetuista tavaroista on päässyt omille paikoilleen. Ensimmäisenä siirtelimme keittiön tavarat ja olin niin iloinen, kun sain odotetut kuivien ruoka-aineiden lasipurkit paikoilleen hyllyyn. Edelleen suurin osa purkeista ammottaa tyhjyyttään, mutta nimetty ne jo on valmiiksi ja aseteltu tarkasti aloilleen.


Myös muutama remontin alla aloitettu uudistus on nyt saatettu loppuun. Halusin uuden keittiön kunniaksi yhtenäistää maustekorin ilmeen ja hommasin jo aiemmin sitä varten 16kpl kauniita pieniä lasipulloja. Niihin kaatelimme tarkkaan valitut mausteet monien kotoa muuttaneiden joukosta. Vaikka kaikki tärkeimmät mausteet saatiin purkitettua, jäi kuiva-ainekaapin ylähyllylle yhä pari pientä kangaskoria, joissa on lisää maustepulloja ja -pusseja. Yhden korillisen verran tuli myös maustejätettä vanhentuneista ja turhista pussukoista ja pulloista, huh.


Uskon, että nyt kun kuivat ruoat ja mausteet ovat esillä, niiden käyttämistä ja hankkimista seuraa eri tavalla kuin silloin, kun ne olivat piilossa kaapin perukoilla. Silloin saattoi vahingossa ostaa samoja tuotteita turhaan useita ja tietysti lopulta ylijäämät joutuivat jätteiksi. Nyt yritän olla tarkempi niin ruokien kuin tavaroidenkin hankkimisen kanssa ja säästää sekä rahaa että luontoa!
Kommentoi
Lähetä kommentti