Pikkuisen paremmat unet

torstai 27. helmikuuta 2014
Olin eilen ystävän kotona kuulemassa esittelyä ekologisista ja eettisesti valmistetuista vuodetekstiileistä. Kyseessä on kuopiolainen Piccu-tuotemerkki, joka on erityisesti lapsia ajatellen suunniteltu ja ympäristöä kunnioittaen valmistettu vuodetekstiilisarja. Piccun tuotteet valmistetaan luonnonmukaisesti tuotetuista materiaaleista (kuten luomupuuvillasta sekä bambusta) ja niiden tuotantoprosessissa kiinnitetään erityistä huomiota eettisyyteen ja jäljitettävyyteen. Tuotteet suunnitellaan, ommellaan, viimeistellään ja pakataan Suomessa, eli ainoastaan materiaalit tulevat ulkomailta.


Sarjaan kuuluu erikokoisia vuodevaatteita vauvoille, lapsille sekä aikuisille. Kuosimaailma rakentuu muutaman hempeän värin ja sympaattisen kuvion ympärille, joten tuotteet ovat keskenään helposti yhdisteltävissä. Kuten Piccu-lupaa, ovat luomupuuvillasta valmistetut vuodevaatteet iholla ihanan pehmeitä. Ja koska ne eivät sisällä haitallisia ainesosia tai jäämiä, sopivat ne myös herkkäihoisille.

Vaikkei valittavia kuoseja ollut monia, meinasi minulla silti tulla eilen vaikeus päättää, mitkä lakanat ostan kotiimme. Lopulta päädyin kauniisiin vaaleanharmaisiin Pilkku-lakanoihin, vaikka vaaleanpunainen Harlekiinikin olisi ollut upea.
kuva www.piccu.fi

Vuodetekstiilien lisäksi Piccu valmistaa muuten myös joitakin keittiö- ja sisustustuotteita, joista on aivan pakko mainita etenkin lasten sisustuksessa suosituksi noussut viirinauha. Sellaisen olisin ostanut heti, jos taloudessa tallustelisi muitakin kuin kaksi aikuista. Tosin olisin ehkä pihistänyt sen silti omaan makuuhuoneeseemme. :D

kuva www.piccu.fi

Kertoilen kokemuksia, kun pääsen itse joskus ensi kertaa höyhensaarille uusissa lakanoissa. Kiinnostuneita kehotan tutustumaan Piccuun osoitteessa www.piccu.fi, josta löytyy myös verkkokauppa.
Kommentoi
Lähetä kommentti