Lumoava kevät

maanantai 3. maaliskuuta 2014
Kaikki Lumoavan kevätuutuudet on nyt julkaistu, joukossa kolme omaa korusarjaani. Pitkä ponnistus ensimalliston kanssa on nyt siis saatu purkkiin ja täytyy tunnustaa, että hyvältä tuntuu. Myös asian ympärillä aiemmin kokemani jännitys on vihdoin kaikonnut ja osaan jo nauttia tämän ensimmäisen etapin saavuttamisesta.

Olen yrittänyt pohtia, mikä koruista olisi oma suosikkini, muttei se olekaan niin helppoa. Ensinnäkin jokaisen sarjan tekeminen on ollut omanlaisensa prosessi, mikä vaikuttaa siihen, kuinka itse näen korun ja koko korusarjan. Toiseksi tapanani on suunnitella niin sanotusti itseäni varten, jolloin asettaudun jokaisen korun kohdalla osaksi kohderyhmää ja pohdin todella, millaisesta korusta minä tykkäisin ja mihin haluaisin pukeutua. Joku saattaisi sanoa, ettei homma silloin mene aivan muotoilun ja markkinoinnin taiteen sääntöjen mukaan, mutta toisaalta, ehkä se silloin menee juuri Lumoavan sääntöjen mukaan. ;)

Kastehelmi, design PauliinaK, Lumoava

Kastehelmi on korusarja, joka on kulkenut mukanani vuosikausia opiskeluajoilta lähtien. Tiesin aina, että haluan jossain vaiheessa tehdä sen loppuun ja odotin oikeaa hetkeä. No, nyt hetki sitten tuli ja olen siitä todella iloinen.

Mikäli Kastehelmen muotoilu miellyttää, kannattaa kurkata kaimani Pauliinan kirjoittamaan White & Knight -hääblogiin. Siellä on käynnissä yhteistyöarvonta Lumoavan kanssa ja palkinnoksi Pauliina on valinnut suunnittelemani ison Kastehelmi-riipuksen! Hyvä maku kaimalla, eipä voi muuta sanoa! ;)

Satakieli, design PauliinaK, Lumoava

Satakieli on sarja, jota rupesin työstämään, kun minulle heitettiin haaste päästä Lumoavan muotoilijaksi. Se on minulle henkilökohtainen kasvukertomus omasta luovuudesta ja sen vapauttamisesta. Toisaalta siihen liittyy myös omien paljon syvempien tuntojen kanssa painiskelu, irti päästäminen ja vapautuminen. Siitä kertoo myös melko suorasti korun runo.

Runoista puheen ollen.. Lumoava-korusarjoihin liittyy jokaiseen sarjan nimen lisäksi myös oma runonsa, jotka minulla on ollut kunnia kirjoittaa alusta saakka. Se on yksi vapauttavimmista hommista, joita olen saanut viime vuosien aikana Lumoavan parissa tehdä. Ja parit hyvät naurutkin olen asian ympärillä saanut, sillä tämä on tavallaan yksi toteutunut lapsuuteni höpöhaave. Kun muut halusivat opettajaksi ja eläinlääkäriksi, minä olin päättänyt ryhtyä runoilijaksi. :D

Voima, design PauliinaK, Lumoava

Voima on korusarjana hyvinkin nimensä veroinen. Sen suunnitteluprosessi oli minulle erilaisuudessaan hieno kokemus. Olen yleensä suunnittelija, joka nojaa työnsä huolellisen tarkkailun ja tiedonhaun pohjalle. Pohdin paljon ja pyörittelen pitkään aihetta, josta haluaisin korun tehdä. Voima sen sijaan syntyi aivan nurin kurin. Olin itse asiassa tekemässä aivan muita työjuttuja, kun sen muoto vain yhtäkkiä iskeytyi ajatuksiini.

Piirsin korun muutamalla nopealla viivan vedolla paperille, jotten vain unohtaisi sitä ja kävin suoraan mallintamaan. Silloin minulla oli alusta saakka hyvin voimakas tunne, ettei tämän kyseisen designin tekeminen ole vaikeaa. Eikä se ollutkaan. Voima on ainoa sarja, jonka kanssa en ole käynyt tippaakaan läpi tuskaa ja ahdistusta, joka usein liittyy luomiseen ja suunnitteluun.

Löydätkö sinä korujen joukosta oman suosikkisi?
7 kommenttia on "Lumoava kevät"
 1. Sinä suunnittelit sen aikuiselle sopivan ristin! :) Pitää käydä livenä katsomassa, josko tulisi kaulaani.

  VastaaPoista
 2. Niin tein, hihii! :D Tuo kirkas suurin risti on 85cm pitkässä ketjussa ja sen koko on 50x59mm. (Se on siis oikeasti iso!) Tummennettu risti on 28x35mm ja pienin, vaikka siroksi rippiristiksi passaava, on 13x16mm.

  VastaaPoista
 3. Mun suosikkeja on tietenkin kaikki nuo kolme! Hih :) mutta ehkä kaikista eniten koskettaa tuo Satakieli symboliikkansa vuoksi. Tuo on kyllä koru, jonka nimenomaan haluaisin ostaa Itse Itselleni.. Ehkä joskus!

  VastaaPoista
 4. Aurinkoisesta kevätpäivästä tuli täydellinen kun posti toi minulle Kastehelmi korvakorut ja riipuksen! Herkät ja niiiin kauniit. Ah. Kiitos!! Olen aivan ihastunut myös korujen runoihin :)

  VastaaPoista
 5. Hei jes, ne tulivat perille. Ihana, että tykkäät. Ja kiitos teille korumalleina toimimisesta! Saadaan kohta upeaa Lumoava-kuvaa julki. ;)

  VastaaPoista
 6. Satakieli on upea, wau! Ja Voima näytti luonnossa vieläkin hienommalta. Liekö syynä paikka komea kantajan kaulassa ;).

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon! Kyllä se on se koru, joka komistaa kantajansakin. ;P

  VastaaPoista