Kevätkieputuksia

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Sain useampi viikko sitten äidiltäni purkillisen itämistä aloittelevia herneitä. Äitini oli laittanut herneet kasvamaan metalliseen kookosmaitosäilykepurkkiin, mikä sellaisenaankin on hauska sisustuselementti. Halusin kuitenkin pikkuisen parannella purkkia meidän kotiin sopivammaksi ja päätin viimein toteuttaa yhden superhelpon diy-idean.

Idea ei ole millään tapaa uusi, mutta tänä keväänä sitäkin ajankohtaisempi, sillä törmäsin siihen tällä viikolla yhdessä sisustuslehdessäkin. Ideana on valita tuunausta vailla oleva tölkki tai purkki ja kieputtaa sen pintaan narua. Itse käytin muutaman millin paksuista hamppunarua.


Narun kieputus- ja kiinnitystapoja on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin. Itse tällä kertaa vain sivelin purkin pinnalle liimaa ja sen kummemmin päitä sitomatta tai niistä kauniita solmuja vääntämättä liimasin päät purkin kylkiin. Koska metallinen säilyketölkki on mielestäni kaunis sellaisenaankin, halusin jättää purkin ylä- ja alareunaan kaistaleet metallia. (Nappasin siis purkin etiketit pois ennen narun kieputusta.)
Mielestäni aika söötti ja keväinen purkki. Taidan myös kokeilla pitkästä aikaa viherpeukalon taitojani ja tehdä näitä useammankin, ehkä kokonaisen yrttitarhallisen.
Kommentoi
Lähetä kommentti