Elokuun New Look

maanantai 5. syyskuuta 2016
Viime kuun lopulla pyörimme taas valokuvaaja Petran kanssa Matkuksessa, kun uutta ilmettä Matkuksen New Look -stailauspäivässä metsästi kahden pienen lapsen äiti Anniina. Hän kertoi oman tyylinsä kadonneen kiireisen pikkulapsiarjen keskelle ja kaipasi nyt apua värikkäämpien vaatteiden valintaan sekä hyvin istuvien farkkujen löytämiseen. Myös meikkivinkit tulivat tarpeeseen ja hiustyyli kaipasi päivitystä. Petra kuvaili ja minä kirjailin ylös päivän tapahtumia ja kiva keikka oli koko porukalla tälläkin kertaa. Ja saatiinhan siellä aika upea muutoskin aikaseksi!


Anniinan pukeutumisessa on viimevuosina korostunut mukavuus ja vaatekaappi on täyttynyt mustista sekä harmaista, simppeleistä perusvaatteista. Muutoksessa panostettiinkin värien valintaan ja Anniinan toiveen mukaan hyvien farkkujen löytymiseen. Väriä Anniina sai myös hiuksiinsa, kun vuosikausia sitten kampaajan käsittelemiin hiuksiin leikattiin uusi malli ja laitettiin uusi herkullinen ruskea väri tummanliiloilla tehosteraidoilla.


Muuttumispäivä aloitettiin Cubukselta, jossa Jenni stailasi Anniinalle useita erilaisia asukokonaisuuksia. Tällä hetkellä valikoimassa korostuvat selvästi ysäri sekä 70-luku. Parinkymmenen vuoden takaisesta muodista muistuttavat mm. nyörit, jotka löytyvät myös Anniinalle valitusta paidasta. 70-luvulta tutut voimakkaat värit, raidat ja kuosit tuovat pirteyttä syksyn muotiin. Nyt samaan kuosiin voi pukeuta kaulasta nilkkoihin saakka, sillä kaupassa on reilusti samalla kuosilla koristettuja ylä- ja alaosia.

Villit kuosit eivät olleet Anniinan juttu, mutta mustan ja harmaan sijaan kokeiltavaksi löytyi syksyn trendivärejä; burgundia, metsänvihreää sekä tummaa sinistä. Anniinan iloksi valikoimasta löytyi myös korkeavyötäröiset Hanna-farkut, jotka istuivat täydellisesti. Uusista lempifarkuista mukaan lähti denimin sininen vaihtoehto ja extrana musta. Kyseinen malli on pysyvä osa Cubuksen mallistoa, vain värit vaihtelevat kausittain. Jenni neuvoi, että farkkujen valinnassa on syytä kiinnittää huomiota takataskujen paikkoihin. Kun ne asettuvat oikeille paikoilleen, näyttävät housut hyvin istuvilta ja imartelevat kantajansa muotoja.


Uusia kenkiä siirryimme metsästämään Skopunktenista ja liikkeessä kävi nopeasti ilmi yksi tämän kauden kenkätrendiväreistä - tummansininen. Valinnanvaraa oli korkkareista nilkkureihin ja kävelykenkiin. Hyllyiltä valikoitui nopeasti kolme sinistä suosikkivaihtoehtoa, joista lopulta voiton vei korolla varustettu nilkkuri, jossa oli veikeät vetskarikoristeet. Vaikka kengissä oli melko reilusti korkoa, tuntuivat ne Anniinan jalkaan mukavilta ja kengillä oli helppo kävellä. Kangaskengät on muuten syytä muistaa suihkuttaa ennen käyttöä tekstiilisuihkeella, jotta kengät pysyvät kauniina sateisemmillakin syyssäillä.


Koruliikkeessä keskityimme korviksiin ja rannekoruihin, sillä uuteen lookiin valitun paidan kaula-aukossa oli melko ylös nousevat koristenyörit, joita ei haluttu peittää. Anniina oli tottunut pitämään korviksia, mutta yleensä omaan tyyliin kuuluivat simppelit napit. Nyt huomo kiinnittyikin roikkuviin korviksiin. Valkoiset sulkakorvikset tuntuivat raikaalta lisältä asuun. Myös korviksiin pienen etnisen twistin tuovat helmikoristeet ja nahkanauhat viehättivät. Valitussa rannekorussa toistui nahkanauhateema ja pienet helat toivat mukavasti leikkisyyttä.


Anniina oli käynyt kampaajalla viimeksi vuosikausia sitten ja edellisen vaalennuksen jälkeen hiukset olivat saaneet kasvaa reilusti pituutta. Koska Anniinan hius on luonnonkihara ja kuivuuteen sekä pörröisyyteen taipuvainen, on tukka ollut helpointa sipaista ponnarille. Nyt Anniina oli valmis aivan uuteen lookiin ja antoikin Helin stailata Hairlekiinissa hiuksensa aivan uusiksi.

Suurimman muutoksen teki värin vaihtuminen, kun oma maantienharmaa ja vaalennetut latvat vaihtuivat herkulliseen mahongin ruskeaan. Väriä piristämään Heli lisäsi kirkkaita tummanliiloja raitoja hiusten keskikerroksiin. Raidat muuttavat hauskasti paikkaa ja näkyvät enemmän tai vähemmän jakauksen paikasta riippuen. Hiuksia lyhennettiin reilusti ja malliksi Heli valitsi ns. ylipitkän tasaisen polkan, joka on näppärintä muotoilla sileyttä antavan huolellisen föönauksen jälkeen suoristusraudalla. Hyviin muotoilutuotteisiin - erityisesti kosteutta antaviin - on syytä panostaa, kun kyseessä on paljon kosteutta imevä luonnonkihara hius. Hiusöljy on oiva apu kuivuutta ja pörröisyyttä vastaan. Tarvittaessa lisäkiiltoa hiuksiin saa, kun viimeistelee kampauksen kiiltosuihkeella.


Emotionissa Anniina sai kaipaamiaan meikkivinkkejä, kun Riina neuvoi kauniin arkimeikin salat. Nuorelle kuulaalle iholle meikkipohjaksi riittää arkena meikkivoide, valokynä ja pohjan kiinnitys irtopuuterilla. Luonnollinen silmämeikki syntyy nuden ja ruskean sävyillä ja mukavan pehmeät rajaukset luodaan ruskealla rajauskynällä, joka levitetään ripsien tyveen ohuen siveltimen avulla. Ripsiväri saa katseen avautuman.

Erityisesti arkimeikissä on hyvä huomioida kulmakarvojen sävy. Kulmia ei kannata meikata liian tummiksi, jottei yleisilmeestä tule liian kova. Niinpä Anniinankin kulmat meikattiin hiustensävyä vaaleammaksi. Vaalealla peitevärillä voi korostaa huulten muotoa tai kohottaa kasvojen yleisilmettä, kun tuotetta sipaistaan lopuksi huulten ja kulmakarvojen ympärille. Kevyet varjostukset saadaan aikaiseksi sipaisulla aurinkopuuteria ja lopuksi levitetään kevyt puna poskipäille pyörivin liikkein.


Päivän päätteeksi Anniina oli tyytyväinen, että oli uskaltanut hypätä muutokseen mukaan avoimin mielin. Sen lisäksi, että uusi tyyli oli erittäin mieleinen ja sai Anniinan hehkumaan, teki ansaittu ikioma hemmottelupäivä pienten lasten äidille todella hyvää.Kaikki kuvat: Petra Tiihonen, Alias Studiot
Kommentoi
Lähetä kommentti