Suklaadippi - uusi jälkkärilemppari

torstai 20. huhtikuuta 2017
Parhaita jälkkäreitä ovat yhdistelmä terveellisiä ja epäterveellisiä ainesosia, koska terveelliset ainesosat tekevät hyvän mielen (olon) ja epäterveelliset hyvän maun. :D No tässä tapauksessa kylläkin myös terveys maistuu hyvälle, koska tuoreita hedelmiä herkullisempaa on vain tuoreet hedelmät suklaalla höystettynä. Ja mitä mitä, tässä jälkkärissähän on molemmat!


Ystäväni yökyläili meillä reilu kuukausi sitten ja vinkkasi luultavasti maailman helpoimman suklaadipin ohjeen. Ohje on myös helposti muunneltavissa oman maun mukaiseksi. Dippiin tarvitaan vain 2dl kuohukermaa ja 1-2 levyä suklaata. Aika hyvä kombo on laittaa puolet tummaa ja puolet maitosuklaata. Valkoinen suklaa maistuisi varmasti myös, mutta sitä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Yhden kerran kokeilin sekoittaa tummasuklaadipin joukkoon hippusen suolaa ja se toimi kyllä hyvin!

Lumme-keittokulhot - RLP design
Dippi valmistuu kattilassa melko nopeasti. Ensin vain kuumennetaan kuohukerma kevyesti hämmennellen ja joukkoon sulatetaan/sekoitetaan haluttu määrä suklaata. Suklaan määrä vaikuttaa dipin paksuuteen ja täyteläisyyteen. Mielestäni paras suhde on 2dl kermaa ja vajaa 2 levyä suklaata. Dippi nautitaan hedelmien kanssa hieman jäähtyneenä. Kylmänä jääkaapissa dippi kovettuu, niinpä sitä voi käyttää myös kuorrutteena.

Yllätyin, kuinka hyvin suklaa sopii myös viinirypäleiden kanssa. Banaani-suklaayhdistelmän tiesin toki huipuksi jo entuudestaan. Yleensä pilkon mukaan myös mangoa ja cantaloupemelonia (tällä kertaa hunajamelonia). Nyt sitten vaan odottamaan mansikoiden kypsymistä, ja myös kesän lempparijälkkäri on valmis.


Kommentoi
Lähetä kommentti