Korut kuuluvat kevääseen (Koruarvonta!)

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013
Jos keväällä on aika iloita kevätvaatteiden kaapista kaivamista, yhtälailla on käsillä hetki iloita siitä, että kauniista koruista kaulalla, käsissä ja korvissa pääsevät nauttimaan paitsi kaikki korunkantajat, myös kanssakulkijat. Korualalla työskennellessäni kiinnitän luonnollisesti paljon huomiota ihmisten kantamiin koruihin. On mahtavaa, kun ihmiset osaavat ja uskaltavat viimeistellä tyylinsä kauniilla ja persoonallisilla koruilla.

Oma korutyylini vaihtelee kausittain. Välillä suosin näyttäviä, välillä hillitympiä koruja ja joskus överi on ehdottomasti parempi. Viime aikoina korukäyttäytymiseni on ollut melko perussettiä, hopeaa tai hopeanväristä metallia, terästä ja nahkaa. Korujen määrä on ollut hillitty, mutta laadullahan määrä korvataan. ;) Laaduksi korumaailmassa miellän hyvän designin, kestävät ja toimivat materiaalit sekä viestin, joka itse korun ja sen kantaman brändin takana piilee. Esittelen nyt kaksi suomalaista ja ennen kaikkea kaksi kuopiolaista laadukasta korubrändiä, jotka työni puolesta ovat minulle erittäin läheisiä, ja jotka yllään uskon monen muunkin korunkantajan tuntevan olonsa hyväksi.
 
KUVAN LUMOAVA-KORUT: Bella - Carina Blomqvist, Vanilja - Heikki Hartikainen, Kuningatar - Eelis Aleksi, Pihla - Eelis Aleksi, Sade - Heikki Hartikainen


Lumoava tuo yhteen suomalaisen muotoilun ja koruvalmistuksen. Laadukas ja iätön design on yhdistelmä suunnittelijoiden yksilöllisiä tyylejä sekä lahjakkaiden käsityöläisten osaamista. Tuotteena Lumoava on aito ja rehellinen. Jokainen luomus on puhdasta kauneutta, suurella sydämellä valmistettua todellista taidetta. Brändinä Lumoava on kuitenkin enemmän kuin vain joukko kauniita designkoruja. Se on fiiliksiä, asennetta ja yhteishenkeä – se on tapa toimia ja elää.

Lumoava kertoo tarinaa ajastamme, elämästämme ja ainutlaatuisesta suomalaisesta korumuotoilusta. Se kertoo, mistä unelmoimme, mistä tulemme, minne olemme matkalla ja ketä kaipaamme. Ja kuten jokainen koru, myös jokainen korunkäyttäjä on oma tarinansa, oma polkunsa, joista muodostuu persoonallinen, rohkea ja intohimolla rakennettu maailma.

Lumoava-koruja suunnittelee viisi suomalaista korumuotoilijaa, Eelis Aleksi (Lumoavan isä), Heikki Hartikainen, Carina Blomqvist, Kristian Saarikorpi sekä suomalaisen muotoilun mestari, Eero Aarnio. Korut valmistetaan Kuopiossa Saurumin korutehtaalla, jossa työskentelee joukko taitavia käsityöläisiä. Itse brändin taustalla työskentelee pieni tiivis porukka, jonka ansiosta Lumoava on enemmän kuin vain kaunis nimi. Näiltä ihmisiltä Lumoava saa sielunsa, jonka kauneus ja vahvuus syntyvät heidän antaumuksestaan ja halustaan olla mukana rakentamassa ainutlaatuista, aidosti suomalaista korukulttuuria. Tämän sydämeltään Lumoavan joukon ansiota on kieli, jota Lumoava puhuu, ja jota hyvän designin ystävät ymmärtävät.

Tiesitkö, että jokaisella Lumoava-korusarjalla on oma runo, joka kertoo korun tarinan? Runoja voi lukea osoitteessa www.lumoava.fi

Lumoavasta puhuttaessa ei voi olla mainitsematta Lumoava Loungea, kaikkien Lumoavan ystävien yhteisöä. Loungeen kuuluessaan Lumoavan ystävä osallistuu joka toinen kuukausi koruarvontoihin, saa Lumoava-postia (sekä sähköistä että perinteistä) ja kuulee ensimmäisenä Lumoavat uutiset. Loungeen liittyminen on ilmaista eikä velvoita jäsentä mihinkään. Lue lisää ja liity Loungeen osoitteessa www.lumoava.fi/lounge

Lumoava-koruja Matkuksessa myyvät Timanttiset, Kultajousi sekä Kultakukko.
KUVAN RITVA LIISA POHJALAINEN -KORUT: Lumme, Pisarat, Heijastus
Ritva Liisa Pohjalainen on brändi, joka tarjoaa kantajalleen arvokkaan koruelämyksen. Brändin korut ovat muotitaiteilija muotoilija Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelemia ja ne valmistetaan käsityönä Kuopiossa Saurumin korutehtaalla.

Tuotemerkki edustaa selkeää ja ajatonta skandinaavista korumuotoilua. Vaikutteita on ammennettu arktisen luonnon kauneudesta, jota heijastetaan koruissa värien, muotojen ja pintojen harmonioin. Mallistoon kuuluu riipuksia, kaulakoruja, korvakoruja, rannekoruja, rintaneuloja sekä sormuksia. Ritva Liisa Pohjalainen on oikea brändi sille, joka etsii luksusta arkeen ja klassista kauneutta juhlaan.

Ritva Liisa Pohjalainen -brändin koruja Matkuksessa myy Timanttiset.


Osallistu koruarvontoihin!

Tällä viikolla Matkuksessa vietetään muotiviikkoa. Muodin ja kauneuden täyteinen viikko tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ja nyt kannattaa erityisesti kaikkien laatua ja designia arvostavien olla tarkkana, sillä kaikilla on mahdollisuus osallistua arvontoihin, joissa palkintoina on yllä esittelemieni brändien koruja!

Kaikissa tässä postauksessa mainitsemissani Matkuksen kultasepänliikkeissä voi osallistua täällä viikolla arvontaan, jossa palkintona on Lumoava-koru! Arvontaan voi osallistua täyttämällä liikkeessä osallistumislomakkeen 20.4. mennessä. Kussakin liikkeessä arvotaan osallistuneiden kesken yksi Lumoava-koru (arvo n.125€). Nyt siis hopi hopi Timanttisille, Kultajouseen ja Kultakukkoon kuponkien täyttöön. Ja huomaathan, että jos täytät lomakkeen jokaisessa liikkeessä, olet mukana kolmella arpalipulla! ;)

Tämän lisäksi blogini lukijoilla on mahdollisuus osallistua kolmen korun (kahden Lumoavan sekä yhden Ritva Liisa Pohjalainen -korun) arvontaan. Kerro siis minulle, mikä on sinun Lumoava- tai Ritva Liisa Pohjalainen -suosikkikorusi ja miksi. Koruihin voit tutustua brändien kotisivuilla www.lumoava.fi sekä www.ritvaliisa.com Osallistumisaikaa on tämän kuun loppuun (30.4.) saakka. Korupalkinnot arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken.

Arvontaan voit osallistua jättämällä vastauksesi tämän postauksen kommenttiboksiin. Huomaathan, että kommentoidaksesi sinun tulee antaa sähköpostiosoite. Osoitteesi ei näy muille.

Julkaisen molempien arvontojen voittajat ja voittokorut blogissani viikolla 18, jolloin olen myös sähköpostitse yhteydessä voittajiin. Onnea arvontaan!


52 kommenttia on "Korut kuuluvat kevääseen (Koruarvonta!)"
 1. RITVA LIISA POHJALAINEN- heijastus :)

  VastaaPoista
 2. Sade - Heikki
  Hartikainen -lumoavista ja pisarat - Ritva Liisa Pohjalaiselta , molemmat yksinkertaisen kauniita ja herkkiä :)

  VastaaPoista
 3. Lumoavan Sade-riipus on miellyttänyt silmääni jo pidemmän aikaa sun kaulassa, mutta omallekin olisi korulaatikossa tilaa ;) Pehmeä ja naisellinen muotoilu vetoaa.

  VastaaPoista
 4. Sade ja Pisarat, hassua, että saman teeman korut sykähdyttivät <3 mutta olenkin aina ollut syksyn lapsi. Lapsuuden sadepäivistä on jäänyt mieleenpainuneimmat muistot, askartelua naapurinlasten kanssa ja kotipaikan kirjaston lukusali... :)

  VastaaPoista
 5. Suosikkikoruni on ehdottomasti Eelis Aleksin Kuningatar, sillä näyttävät pahat kuningattaret ja sadut ovat pelkkää plussaa!

  VastaaPoista
 6. Bella - se viestii keväästä ja raukkaudesta, se on vaan ihana (ja "kaunis").

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuo Hartikaisen Sade saa minunkin ääneni, vaikka kaikki ovatkin upeita. Sade on kuitenkin yksinkertaisen tyylikäs ja klassinen, ja sopii siksi monenlaisiin asuihin.

  VastaaPoista
 8. Eelis Aleksin Nefer. Korun runokin jo sen kertoo miksi juuri tämä :) Riipus sopii täydellisesti arkeen sekä juhlaan ja täydentää asun kuin asun. Ajatonta muotoilua, lumoavan kaunis koru.

  VastaaPoista
 9. Sade on ehdoton suosikkini

  VastaaPoista
 10. Korulaatikosta löytyy jo Pihla-korvikset ja Hertta-riipus, joten olisi mukava saada niille kaveriksi uusi Karnevaali-riipus! Toisaalta myös Pihla-sarjan riipus houkuttelisi. Ritva Liisa Pohjalainen-mallistosta ottaisin ehdottomasti Kesäpäivä-riipuksen!

  VastaaPoista
 11. Lumoavan Kuningatar. Majesteettisen kaunis muotoilu!

  VastaaPoista
 12. Lumoava-sarjan Sade on uusi ihastukseni ja minulle vähemmän tutun Pohjalaisen koruista silmääni eniten miellyttää näyttävä Lumme. Pidempiaikainen haaveeni on kuitenkin ollut Lumoavan Pihla-koru. Opiskelijabudjetilla eläessä on ollut pakko jättää koru aina näyteikkunan taakse odottelemaan sitä sopivaa päivää, jolloin voisin hakea sen omakseni.. Valmistun tänä keväänä sairaanhoitajaksi ja haluaisin lopultakin palkita itseni uurastuksesta jollakin Lumoavan kauniista koruista. :P Esimerkiksi juuri Pihla olisi varmasti ihastuttava osa valmistujaispäiväni juhlatunnelmaa ja kruunaisi juhlapukeutumiseni.

  VastaaPoista
 13. Pisarat on hieno ja elävän tuntuinen koru, samoin pidän Sade ja Pihla koruista. Kaikissa yksinkertaista kauneutta.

  VastaaPoista
 14. Pidän todella paljon sekä Lumoavan (vanhemmista) korumalleista että Ritva-Liisa Pohjalaisen koruista. Juuri nyt itseäni miellytti eniten Ritva-Liisan Revontuli-sarja, sillä siihen on mielestäni onnistuttu saamaan liikettä ja herkkyyttä vaikka koru ei itsessään olekaan hento. Eniten pidän tämän sarjan korvakoruista ja rannekorusta, ehkä siksi että käytän itse niitä enemmän kuin kaulakoruja.

  VastaaPoista
 15. Ritva-Liisa Pohjalaisen Pisarat on aivan ihana, samoin Lumoavan Kiara (varsinkin rannekoru), molemmat herkkiä ja upeita, suomalaista luontoa ja vuodenaikoja heijastava. Ajattomia, eilinen ja nykypäivä lyövät kättä!

  VastaaPoista
 16. Riitta-Liisa: Ikuisuus. Lumoava: Kiara, kaulakoru.

  VastaaPoista
 17. Lumoavan korut ovat sanansa mukaan l u m o a v i a, kauniita luonnosta otetuin aihein. Ritva Liisa Pohjalaisen koruja näin nyt ensimmäistä kertaa ja hänen Pisarat-korunsa ihastuttaa tässä nyt eniten.

  VastaaPoista
 18. Aleksin Kuningatar, tämän hetken suosikki, joka tuo kaunista särmää asuun kuin asuun.

  VastaaPoista
 19. Lumme Riipus näyttää kyllä tosi hienolta. Se on minun suosikki.

  VastaaPoista
 20. Todellakin lumoavan metsämies. Korusta huokuu karun suomalaisen miehen olemusta ja silti siihen on saatu vangittua se herkkäkin puoli. Upea koru jokaista yksityiskohtaa myöten.

  VastaaPoista
 21. Sade on kyllä tosi mahtava ja myös Pisara.

  VastaaPoista
 22. Lumoava Pihla, ehdottomasti. Kummityttäreni nimikkokoru <3

  VastaaPoista
 23. Minä tykkään Ritva-Liisan Nupusta. Se on sopivan yksinkertainen, mutta silti mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 24. keskimmäinen on kaunein mutta kaikki lumoavan korut ovat sitä luokkaa eyyä jokaista voi ylpeänä kantaa kaulassa, ranteessa tai korvissa.

  VastaaPoista
 25. Pisarat todella ainutlaatuinen ja henkii paljon erinlaisia asioita.

  VastaaPoista
 26. Aleksin Kuningatar

  Miksi? Sopii monenlaiseen tilanteeseen ja on myös näyttävä lisä.

  VastaaPoista
 27. Monta on kaunista korua, mutta Lumoavan Pihla on minun suosikki.

  VastaaPoista
 28. Ritva-Liisan Kesäpäivä riipus on aivan ihana

  VastaaPoista
 29. Sade: kaunis ja simppeli.

  VastaaPoista
 30. Lumoavan Karnevaali on ihana! Hauska ja erilainen :-)

  VastaaPoista
 31. Ritva-Liisa Pohjolaisen Pisarat on kaunein!

  VastaaPoista
 32. Lumoavan kuningatar on aivan ihana

  VastaaPoista
 33. Lumoava Hertta koru, kaunis ja yksinkertainen sydän, jota kantaisi todella mielellään kaulassa.

  VastaaPoista
 34. Lumoavalta Aleksin Finlandiassa sekä Pohjolan Revontuli-rannekorussa on samaa pohjoismaista pelkistettyä massiivisuutta, mikä hivelee silmiäni ja sopii isokokoisellekin ihmiselle.

  VastaaPoista
 35. Lumoavan "Neito"

  VastaaPoista
 36. Suosikkini on Pohjalaisen Kesäpäivä-rannekoru. Kerrassaan kaunis!

  VastaaPoista
 37. Lumoava pihla ehdottomasti. Kaunis ja yksinkertainen muotuilu!

  VastaaPoista
 38. Aivan upeita! Jotain jo korurasiasta löytyykin... ;) Ritva-Liisa Pohjalaisen Revontuli miellyttää massiivisuudellaan.

  VastaaPoista
 39. Lumoavan Bella on vaikean valinnan jälkeen kuitenkin kaunein.

  VastaaPoista
 40. Lumoavan Bella kaunis ulkonäkö

  VastaaPoista
 41. Pohjalaisen Kesäpäivä-rannekoru kauniit linjat ja ihastuttava.

  VastaaPoista
 42. Lumoavan Pihla on suosikkini siron luontoaiheen takia

  VastaaPoista
 43. Mua kyllä nyt ihan nolottaa, kuinka laiskasti olen blogiasi lukenut, mutta pakkohan mun on osallistua tähän arvontaan! Arpaonneni kun on niin mieletön yleensä... Tiedät kyllä suosikkinikin.:) Sehän on tietty Lumoavan Sade ja nimenomaan se iso riipus sillä vanhemmalla ja koreammalla ketjulla. Sellainen mulle, kiitos!

  VastaaPoista
 44. Eeliksen Kuningatar on muuten hieno tarina ja korukin on lumoava.

  VastaaPoista
 45. Lumoavan kuningatar siinä silmä lepää! <3

  VastaaPoista
 46. Sade niin hentoinen ja liikuttava.

  VastaaPoista
 47. Hienoin ja näyttävin on RLP:n kultainen Lumme -riipus. Haluaisin antaa sen äidilleni äitienpäivälahjaksi.

  VastaaPoista
 48. Lumoava Kristiina kaulakoru. Käy arkeen ja juhlaan. Korun tarina on hieno: "Suojaksi pimeältä, pahalta torjumaan Nousee valoksi elosi tielle"

  VastaaPoista