Ammatissa: Meikkaajamaskeeraaja Outi Nurminen, Make Up Store Matkus

torstai 4. huhtikuuta 2013
Sain lopettaa toissapäivänä talvilomani kovin tyttömäisellä, hauskalla ja opettavaisella tavalla. Pääsin nimittäin istahtamaan Make Up Storen meikkituoliin meikkaajamaskeeraaja Outi Nurmisen käsittelyyn. Sain Outilta henkilökohtaisen meikkiopastuksen kevään kuumimman ja värikkäimmän Cocktail-meikkilookin tekoon ja todentotta mielenkiintoisen sekä inspiroivan johdatuksen liikkeen hyllyistä löytyvien kosmetiikkatuotteiden ja -tarvikkeiden saloihin.
kuvassa Outi Nurminen, Make Up Store Matkus
Tämä teksti on vain pintaraapaisu siitä, millaisen infoannoksen kannoin tuolta illalta kotiin, mutta toimikoon tämä kannustimena kaikille meikki- ja kauneusmaailmasta kiinnostuneille. Menkää käymään liikkeessä, kysykää ja uskaltakaa ottaa ammattilaisten vinkit ja ohjeet vastaan. Yllätyin itse liikkeessä vierailuni aikana, kuinka vähän oikeastaan tiedän kauneudenmaailmasta ja nykyajan kosmetiikkatuotteista, vaikka niitä käytänkin päivittäin. Kannattaa myös varautua siihen, että liikkeestä saatavan hyvän opastuksen jälkeen meikkivarastonne päivittyy ja täydentyy. Shoppailuksihan se reissun loppu minultakin meni. ;)

Mukavan kokemuksen mahdollistanut meikkaajamaskeeraaja Outi Nurminen on 22-vuotias pikkuhiljaa kuopiolaistuva kauneuden ammattilainen. Koulutuksen työhönsä Outi hankki Seinäjoella meikkaajamaskeeraajakoulussa ja sieltä hän siirtyikin suoraan työelämään. Utelin Outilta, mitä eroa on meikkaajamaskeeraajalla ja kosmetologilla, joita kumpiakin työskentelee Matkuksen Make Up Storessa. Outi tiivisti asian mielestäni aika hienosti niin, että kosmetologi on ammattilainen ihon kaunistamisessa myös pinnan alta, mutta meikkaajamaskeeraaja vain pinnan päältä. Erona on tietysti myös meikkaajamaskeeraajan omat erityistaidot tehdä esimerkiksi rajumpia elokuvamaskeerauksia (haavoja, arpia jne.), joita Outin nykyisessä työpaikassa kuitenkin harvemmin, jos koskaan tilataan. ;D
kameran takana mysteerimies
Make Up Storessa Outin päivät koostuvat jokaviikkoisesta tuotehyllyjen täyttämisestä ja järjestämisestä, asiakaspalvelusta, kuormien purkamisesta, tilausten tekemisestä sekä tietysti meikkien tekemisestä. Myös siivous kuuluu jokapäiväisten puuhien listalle, sillä satojen tuotteiden esillepanoon panostetaan liikkeessä huolella. Reissuamaan työssään Outi pääsee keväisin ja syksyisin, jolloin järjestetään koulutuksia. Koulutuksiin osallistuvat Make Up Store -ketjun kaikki liikkeet ja niissä aiheina ovat kauden trendit sekä niitä mukailevat meikkilookit, joita on kussakin sesongissa useampia.

Meikkaajamaskeeraajaksi halajavan tulee olla asiakaspalvelusta innostunut ja halukas tekemään työtä sekä tiimissä että itsenäisesti. Täytyy myös olla rohkeutta mennä vieraan ihmisen iholle, mikä esimerkiksi itselleni olisi kovin vierasta ja haastavaa. Tästä työstä haaveilevan tulee myös olla kiinnostunut tiuhaan vaihtuvista trendeistä ja pysyä niiden suhteen jatkuvasti valppaana. Koulutusta työhön on saatavilla mm. Make Up Storelta sekä International Make Up Centeriltä, joka löytyy Helsingistä sekä Tampereelta.
Make Up Storessa hommat hoidetaan aina tiimityönä. Jokaisen työpanos on yhtä arvokas ja kaikkien asiantuntemuksen ansiosta myös kokemus asiakkaalle voidaan pitää aina yhtä korkealaatuisena. Tiesitkö muuten, että Make Up Storessa asiakkaat saavat aina kokeilla tuotteita ammattilaisten opastuksella ja esimerkiksi löydettäessä kivan luomivärin sen käyttöön saa aina opastuksen? Kannattaa siis rohkeasti valita joskus jotain räväkämpääkin, sillä palveluun kuuluu aina kädestäpitäen opastus meikkituotteen käyttöön!

Outin mielestä hänen työssään on parasta nähdä asiakkaan aito innostus ja tyytyväisyys lopputulokseen. Usein kiitosta tulee juuri uusiin tuotteisiin ja niiden käyttömahdollisuuksiin tutustuttamisesta. Työssä viihtymisestä kertoo myös, ettei aamulla liikeeseen saapuminen tunnu Outin sanojen mukaan työltä. Välillä Outi toivoo, että asiakkaat kysyisivät rohkeammin neuvoa. Tällä voitaisiin välttää huono kokemus uuden tuotteen parissa, jos liikkeessä Pakko Saada -hankinnalta näyttänyt kirkuvan räikeä turkoosi luomiväri jääkin käyttämättömänä meikkipussin pohjalle, kun sitä ei osata käyttää itselle mieluisalla tavalla. Jostain syystä me suomalaiset olemme palvelutilanteissa asiakkaan roolissa kovin ujoa kansaa, ja juuri siksi, muistakaa siskot, että rohkeasti avun kysyminen ja sen vastaanottaminen on paitsi erittäin hyödyllistä itselle, on se myös asiakaspalvelijalle mielekästä. Kukapa ei haluaisi työssään käyttää ammattitaitoaan asiaakkaan eduksi.

Työpäivät Make Up Storessa kestävät neljästä yhdeksään tuntiin ja töitä tehdään sekä aamu- että iltavuorossa. Myös viikonloppuvapaista nautitaan vuorotellen. Siitä poikkeuksellinen Make Up Store tuntuu olevan, että useimmin asiakkailta saatava palaute on positiivista. Risuja tulee harvemmin, kun taas tyytyväisyys osataan näyttää harvinaisen rohkeasti. Jokseenkin usein asia tuntuu palvelualoilla olevan toisin päin ja yleensä kaiken tiedetään olevan kunnossa, kun asiakas pysyy hiljaa. Runsaan tyytyväisen palautteen saaminen kuulostaa kuitenkin mielestäni mahtavalta ja Outinkin sanojen mukaan se kannustaa tekemään työtä iloisella mielin ja yhä parempia tuloksia tavoitellen.
asiakas saa mukaansa muistilistan, johon merkitään, mitä tuotteita meikintekoon on käytetty tai mitä tuotteita kannattaa laittaa omalle ostoslistalle. halutessaan kuvaan saa myös ohjeet, minne ja kuinka kutakin tuotetta levitetään.
Kosmetiikkamaailma on hyvin monipuolinen ja uusia innovaatioita tulee jatkuvasti. Tämän vuoksi meikkaajamaskeeraajan on tunnettava myymänsä brändi ja tuotteet läpikotaisin. Myös nippelitietoa on osattava antaa, sillä nykyajan kosmetiikkakuluttaja on valveutunut ja tietää mitä haluaa. Useimmin kysytään tuotteiden alkuperästä. Tähän minäkin osaan nyt kertoa sen verran, etteivät Make Up Storen tuotteet ole eläintestattuja, mutta allergiatestattuja ne ovat kaikki. Useissa tuotteissa on ihana tuoksu, mutta ne eivät ole keinotekoisesti tuotettuja vaan peräisin esimerkiksi tuotteessa käytetystä aidosta appelsiinista. Kannattaa muuten käydä joskus vaikka huvikseen tuoksuttelemassa liikkeen eri tuotteita. Löysin itse monta ihanuutta, joita haluan kokeilla niiden aitojen raikkaiden tuoksujen vuoksi. Ja tiesitkös sitä, että Make Up Storen Fragrance Library  -hajuvesikokoelman joukosta voi löytää itselleen sopivan tuoksun lukemalla tuoksun takaa kuvauksen, minkä tyyppiselle ihmiselle tuoksu on tehty? Täytyy kyllä joskus etsiä omaan kuvaukseeni sattuva ja testata, sopisiko minulle kenties Your Valentine, Less is More vaiko ehkä Gold Digger.
tarttuihan sitä reissulta mukaan vaikka sun vallan mitä, kuten yltä näkee
Utelin Outilta lopuksi, mistä meikkaajamaskeeraaja inspiroituu ja kuinka kauneuden ammattilainen kiinnittää huomiota muiden meikkityyleihin kadulla. Inspiraationlähteiksi Outi kertoi blogit, lehdet, vallitsevat trendit ja niiden mukanaan tuomat lookit. Tärkeää on pitää silmänsä auki jatkuvasti. Ja älkää huoliko, ei Outi teidän meikkejänne arvostele, jos sattuu vastaan kävelemään. Ennemminkin Outi pyrkii muiden tyyleistä oppimaan, millainen meikki sopii minkäkin tyyppiselle ihmiselle ja mikä ei ainakaan olisi hänen oma juttunsa. Yhdeksi ammattitaidon aiheuttamaksi miinuspuoleksi Outi kertoo kykenemättömyyden katsoa muun muassa kauhuleffoja ilman jokaisen maskin tarkasti tiiraamista. Kaikki kanssakatsojat kun eivät välttämättä arvosta jatkuvaa leffan pysäyttelyä ja eestaas kelaamista, kun jännittävimmässä kohdassa huomio kiinnittyy tapahtumien sijaan näyttelijälle tehtyyn maskiin ja sen toimivuuteen. Mutta omat outoutemme (tässä tapauksessa outiutemme) kullakin, tätä se ammattilaisuus teettää, sanon minä. ;D

Lukijoille Outi toivottaa oikein lämmintä ja värikästä kevättä! "Uskaltakaa käyttää värejä niin meikissä kuin vaatteissakin ja näyttäkää rohkeasti oma tyylinne!", Outi kannustaa. Seuraavaksi haastateltavaksi Outi haastaa KooKengän myyjän, Mariela Tirkkosen, joten tiedossa on jälleen asiaa yhden superihanan aiheen parissa. 

Kuulutko jo Make Up Store Clubiin?

Make Up Store Clubiin liittyminen on täysin ilmaista ja vaatii sinulta vain rekisteröitymisen liikkeessä. Clubin jäsenenä saat Make Up Storesta ostostesi yhteydessä aina -5% alennuksen ja kerran kuussa Clubipäivinä alennus on jopa -20%! HUOM! Seuraava clubipäivä Matkuksen Make Up Storessa on huomenna perjantaina! Päivä on kaikille avoin ja tiedossa on muun muassa tarjouksia, tarjoilua (vau!), apua meikkienvalinnassa, tietoa kevään meikkitrendeistä ja -lookeista ja vaikka mitä kivaa ja kaunista. Mene ihmeessä mukaan! Saatanpa itsekin pyörähtää vielä parilla pikkuostoksella.. 

Meikkaajamaskeeraajan käsittelyssä

Istahdin tiistaina toisen kerran elämässäni meikkaustuoliin ja olin intoa täynnä. Olin tehnyt aikaa säästääksemme ja olennaisimpaan keskittyäksemme itselleni meikkipohjan valmiiksi. Mutta kuten etukäteen aavistelinkin, oli Outilla muutama vinkki ja keino itsetekemäni (näin jälkikäteen arvioidessani kohtalaisen) pohjan viimeistelyyn. Itse olin huitaissut naamaani kotosalla kosteusvoiteen (Eucerin AQUAporin active), BB-voiteen (Lumene Illuminating Anti-age BB Cream), meikinpohjustusvoiteen (Loreal Studio Secrets Prof.), meikkivoiteen (Lumene 12h Radiance Makeup), valokynää mustiin silmänalusiin (Loreal Touche Magique), silmämeikinpohjustusvoiteen silmäluomille (Lumene Beauty Base) sekä irtopuuterin (Rimmel Match Perfection, transparent)  kaiken tämän kiinnittämään. Työnjälkeni ei pelostani huolimatta saanut täystyrmäystä :D, mutta muutaman hyvän vinkin pohjan loppusilauksen tekoon Outilta sain. Ihastuin myös niin tässä puuhassa käyttämäämme tuotteeseen, että hommasin samanlaisen itselleni.
Paikkailimme pohjameikkiä siis Cover all mix:lla, joka on voidemainen peitetuote. Purkissa on kolmea eri sävyä, punertavaa peittämään sinisiä kohtia kuten tummia silmänalusia, kellertävää sudittavaksi kasvojen punertaviin kohtiin kuten nenään, poskiin ja nenänpieliin sekä vaaleaa sävyä kahden muun sävyn kanssa miksattavaksi ja valoisien korotusten tekoon. Vaaleaa sävyä kannattaa sipaista muun muassa kulmaluille, poskipäille ja huulten Amorinkaaren ylle. Päälle Outi taputteli Loose powderia, sävyltään Cream ja teki varjostuksia Blush-poskipunalla (sävy, Posh) ohimoille, poskiluiden alle sekä otsaan. Poskipunana käytimme sävyä Must Have. Outi neuvoi, että varjostuksien ja poskipunan käyttö on hyvä muistaa etenkin näyttäviä silmämeikkejä tehtäessä, jotta meikistä tulee tasapainoinen.

Keskitummille kulmilleni valitsimme vaalean kynän, Brow colour nro. 3, jolla saimme kulmiin ryhtiä niitä liikaa värjäämättä. Väri oli mielestäni aivan huippu ja kannoinkin sen mukanani kotiin. Kulmat myös harjattiin värinlevityksen jälkeen ja sudittiin ojennukseen kulmakarvageelillä. Geelin sijaan voi myös käyttää hiuslakkaa. Tällöin suihkauta lakka ripsiharjaan (puhtaaseen) ja sui tällä karvat ojennukseen.
Minulle uusi tuttavuus silmärajausmaailmassa oli Cake eyliner black, eli kakkumallinen rajaustuote, jolla Outi taiteili minulle kissamaiset silmäkulmilta hieman nousevat rajaukset. Väri siveltiin paikoilleen veteen kostutetulla ohuella siveltimellä. Myös tähän tuotteeseen ihastuin ja ostinkin sen itselleni. Tuote on todella riittoisa, helppo käyttää, pysyy paikoillaan koko päivän ja sopii myös ripsipidennyksiä käyttäville.

Luomivärejä luomilleni siveltiin peräti neljää erilaista ja toisin kuin itse olen aina tehnyt, aloitti Outi värin levityksen tummimmasta sävystä. Varjostus tehtiin tässä vaiheessa melko ronskisti, sillä häivytys toteutettiin lisäämällä luomille muita sävyjä. Värien järjestys oli siis musta, violetti, turkoosi, nude ja lopuksi ostoskassiinikin päätynyttä kimallusta päälle. Käytetyt tuotteet olivat Nightfall, Mint julip, Cosmopolitan, Parfait Amour ja Pink frost.
Luomivärin jälkeen taivuttelin ripseni haluamaani kaarevuuteen (tähän saa toki apua meikkaajaltakin) ja Outi levitti niille mustaa Multi lash -mascaraa, joka sekin sopii tarvittaessa pidennysten kaveriksi. Huulille sipaistiin luonnollinen huulimeikki värikästä silmämeikkiä tasapainottamaan. Tähän Outi käytti Trip-huulipunaa, jonka alle tehtiin rajaukset ja täyttö Fairytale dream -huultenrajauskynällä.

Outin minulle luoma meikki oli kovin erilainen, kuin mitä yleensä käytän, mutta sain siitä ehdottomasti rohkeutta käyttää enemmän värejä meikissäni. Nyt osaan myös tehdä meikin, johon ei välttämättä tarvitse lainkaan rajauksia silmän alapuolelle, joka sekin on harvinaisuus omilla kasvoillani. Aika vekkuli lopputulos siis oli, vai rohkeneeko joku olla eri mieltä? ;) 

Kiitos vielä tuhannesti Outille blogivierailusta, olipa jälleen mukava reissu! Yhden vinkin haluan vielä heittää Make Up Storen palveluista. Kulmien nyppimisen, häämeikin ja monien muiden kauneuspalvelujen joukosta edukseen erottuu ehdottomasti 50 minuutin ja 60 euron hintainen henkilökohtainen meikkikurssi, jossa ammattitaitoinen meikkitaiteilija antaa neuvoja ja vinkkejä sekä opettaa, kuinka voit korostaa parhaita piirteitäsi. Kurssin jälkeen saat valita itsellesi tuotteita koko kurssimaksun eli 60 euron arvosta! Tässäpä ideaa polttareihin, synttärijuhliin tai tyttöjeniltaan..
2 kommenttia on "Ammatissa: Meikkaajamaskeeraaja Outi Nurminen, Make Up Store Matkus"
 1. Kiva, kun muistutit ammattilaisavusta. Vieläkin kiitollisuudella muistelen viiden vuoden takaa kosmetiikkamyyjää, joka huulipunan ostosreissulla huomasi järkyt silmänaluseni ja osasi suositella oikeaa tuotetta. "Tarvitset tällaista, minäpä näytän." Kaupat tuli, kaikkien kokeilujeni jälkeen olin jo luopunut toivosta. Todella ammattimaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse arvostan myös hyvää palvelua ja sitä, että myyjä uskaltaa ehdottaa jotain sallaistakin, jota en välttämättä olisi itse ymmärtänyt olla vailla. Toki päätös tuotteen hankinnasta on kuluttajan, mutta vaikkei kauppoja heti suositushetkellä tulisikaan, palaan itse mielelläni takaisin hyvän palvelun liikkeeseen.

   Oli kyllä hauskaa viime tiistaina, kun olin tehnyt meikkausta varten pohjan valmiiksi ja samantien kerrottuani, mitä olin naamaani sutinut, heitti Outi "Haluaisitko, että näytän sinulle vielä yhden tuotteen..". Ja niinhän sieltä tuli sen verran hyvää vinkkiä peitetuotteen käytöstä, että kokeiltu tuote lähti kotiin kera hyvän opastuksen. :)

   Poista