DIY - Muuttolaatikoita ja muutama muukin laatikko

lauantai 14. syyskuuta 2013
Huhuh, nyt se alkaa, koko elämän survominen muovisiin muuttolaatikoihin. Aina yhtä tympeä työ aloittaa. Muutto lähenee kovaa vauhtia, kohta päivät mahtuvat yhden käden sormiin. Kuitenkaan siitä ei ole vielä mitään tietoa, koska laatikot seuraavan kerran puretaan. Uudessa kodissamme on edessä aika laaja pintaremontti, joka sisältää panelointien purkamista, seinien maalaamista ja tapetointia, lattian purkamista ja kunnostusta (tai vaihtamista) ja vanhan keittiön purkamista ja uuden asentamista. Onneksi vessoihin tai kylppäriin ei tarvitse koskea. Silti suurin osa huoneista jää remontin jalkoihin, joten tavaroiden paikoilleen laittoon on vielä aikaa.

Uutta kotia varten on tullut jo tehtyä jonkin verran hankintoja. Viime viikolla haimme Jyväskylästä nettikirpparilta ostamamme vanhan puusohvan, jonka paikka tulee olemaan eteisaulassa. Sohva on yli sata vuotias ja kaunis kuin mikä! En malta odottaa, että saamme sen paikoilleen. Tällä hetkellä sohva on rivitaloasuntomme eteisessä, missä se on valitettavasti pelkästään tiellä.

puusohva edellisen vuosisadan vaihteesta ja ruotsin tuliaisheppa.

Ostotavaroiden lisäksi kotiin on tulossa uutta itsetehtyä tavaraa, kuten simppeli vanerilaatikoista rakentuva kirjahyllykkö. Inspiraation hyllykköön sain Hannan kirjoittamasta Näköisiä kulmia -blogista. (Katso kuva tästä.) Omaan hyllykköömme tulee viisi kappaletta 30x30x30cm kokoista laatikkoa. Vanerit laatikoihin teetätin Toivalan puussa, jossa hintaa valmiiksi oikeaan kokoon tehdyille vanerilevyille tuli alle 40€. Tämän päälle ostimme rautakaupasta listanauloja sekä kalustemaalia.

pehmeät listanaulat eivät välttämättä ole helpoin vaihtoehto, mutta siistein se on.

Laatikot naputellaan kasaan liiman ja naulojen avulla, jotta laatikoista tulee mahdollisimman siistit. (Ruuvinkannoista jäisi ikävät jäljet.) Laatikoiden ulkopinnat maalaan (jahka tässä kerkiän) valkoiseksi ja sisäosat vaaleanharmaaksi..tai ehkäpä pari laatikkoa saakin juuri päinvastaisen värityksen. Paikka hyllykölle löytyy uuden kodin yläkerran alkovista. Sinne tulee lukunurkkaus, jonka kirjoja ja lehtiä varten näitä laatikoita on rakenneltu. Kun yläkerran pintaremppa on joskus valmis ja hyllykkö paikoillaan, laitan siitä kuvia käytössä.


Nyt tämä tyttö rientää takaisin pakkauspuuhiin. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ps. New Yorkerin Dress for the Moment -äänestys on yhä käynnissä niin Matkuksen New Yorkerissa kuin blogissanikin. Kannattaa osallistua! Klik klik tästä äänestämään!
2 kommenttia on "DIY - Muuttolaatikoita ja muutama muukin laatikko"
  1. Neiti työnjohtaja valloitti meidät mökkiläiset!

    VastaaPoista
  2. Se tahtoo ja yrittää valloittaa aina kaikki tavarat, tilat, sylit ja sydämet. Välillä menestys on parempi, välillä vähän huonompi. :)

    VastaaPoista