DIY - Tuikkupurkkeja säilyketölkeistä

tiistai 2. syyskuuta 2014
No ehkei tätä ihan DIYksi voi kutsua.. tai jos voi niin superlaiskan superhyperhelpoksi sellaiseksi. Alun perin tosin tarkoitus oli tehdä vähän monimutkaisempikin viritelmä, mutta kesken askartelun huomasinkin, että vähemmän on enemmän.

Syksy lähenee ja on yhä ihanampaa tunnelmoida kynttilänvalossa. Muistan lukeneeni lapsena ohjeen säilyketölkeistä tehtyihin kynttilälyhtyihin ja siitä saakka olen miettinyt, että joku päivä ne vielä toteutan. Nyt törmäsin samaiseen ohjeeseen Kodinkuvalehdessä ja tänään päätin ottaa härkää sarvista ja kävin askartelemaan.

Tarkoitukseni oli toteuttaa romanttiset sydämenmuotoon reikäkuvioidut säilyketölkkilyhdyt pihalle puunoksalle, mutta koska en löytänyt metallinkeräyksestämme kuin pikkupurkkeja, päätinkin tehdä pöytätuikkupurkit sisälle. Kun olin puhdistanut tölkit etiketeistä ja liimasta, rupesin ihailemaan niitä ja pähkäilin pitkään, haluanko sittenkään rikkoa tölkin kaunista pintaa. Lopulta päätin, että en.

Niinpä meillä on nyt pöydällä pienet säilyketölkit, joihin olen pudottanut tuikkukynttilät ja onhan ne aika tunnelmalliset ihan vaan noinkin. Ehkä pienen lisän tölkit saavat reunoihinsa, jos joskus muistan piipahtaa askartelukaupassa hakemassa virkattua valkoista pitsinauhaa (itse en osaa virkata). Nauha näyttäisi oikein nätiltä tölkkien yläreunan ympärille kiinnitettynä.

Kommentoi
Lähetä kommentti