Keittiössä

sunnuntai 14. syyskuuta 2014
Lähes päivälleen vuosi sitten aloittelimme kotimme remonttia ja ensimmäisenä kyytiä sai vanha keittiö. Siellä oikeastaan ainoat remppaa vaille jääneet asiat olivat katto (tosin sekin maalattiin) sekä vanha puuhella. Muuten kaikki revittiin lattiaa ja seiniä myöten pois ja laitetiin uusiksi. Karmea homma näin jälkikäteen muisteltuna.

Elelimme ilman keittiötä lähes jouluun saakka ja voi sitä riemua, kun pääsimme ensi kertaa kokkailemaan uuteen itsesuunniteltuun ja laitettuun keittiöön. Nyt talossa vuoden asuttuamme ja keittiössäkin yhdeksän kuukautta kokkailtuamme olen edelleen, tai ehkä yhä vain enemmän tyytyväinen, että jaksoimme silloin ahertaa. Keittiö on hyvä käyttää ja kehtaahan sitä muillekin näyttää.

Remontin aikan pähkäilimme hyvän tovin, minkä materiaalin valitsisimme keittiötasoksi. Haaveissa oli puu, mutta koska siitä ei ollut kokemusta, valinta mietitytti. Nyt kun olen nähnyt, ettei silloin pelätyt kauhukuvat kippuralle kuivuneesta, halkeilevasta tai viinistä ja ruoasta värjäytyvästä, kolhuille ja urille kuluuneesta bakteeripesäkkeestä pidä tippaakaan paikkaansa, en vaihtaisi puutasoa mihinkään.

Jännittävin vaihe tasoa asennukseen valmisteltaessa oli sen öljyäminen ja värjääminen, koska pelkäsin, että väristä tulee väärä ja epätasainen. Pelkäsin kuitenkin turhaan ja tasosta tuli täydellinen, juuri sellainen kuin olin haaveillutkin. Käytössä se on ollut mainio, helppo puhdistaa, kestävä ja edelleen yhtä kaunis. Kovin helppohoitoinenkin se on ollut, sillä vasta tänään öljysin tason ensimmäisen kerran asennuksen jälkeen. (Varsinaisesti taso ei vielä edes vaatinut huoltoa, mutta halusin ennaltaehkäistä tilanteen.;) Varsin suositeltava valinta siis.

koivuinen keittiötaso, Puukeskus
Juuri käsitelty taso kiiltää, mutta muuttuu kuivuessaan mattapintaiseksi.
Mummolasta peritty, ikivanha Lokki-valaisin lentelee vielä vähän vanhemman Pirkka-pöytäryhmän yllä. (Pöytäryhmä on muuten yhä alkuperäisensä värinen, sillä en koskaan jaksanut tai viitsinyt tai halunnut (en tiedä) käsitellä sen mäntyisiä osia suunnitelmastani huolimatta valkoisiksi. En kuitenkaan lupaa, ettenkö vielä joskus käsittelisi. Saa nähdä..)
Tein eilen niin hyvää kinkkupiirakkaa, että nyt se on muisto vain.. Kuvassa vielä hieman keskeneräinen. ;)
Hotelli Ritzin nimikkosamppanja eksyi kotiimme kesäisten viininmaistajaisten myötä. Jos muuten haluat kokeilla muita kuin Alkon hyllyn tuotteita, yksi näppärä sivusto löytyy osoitteesta www.viinitkotiin.com

Tänä viikonloppuna on siis tullut puuhasteltua keittiössä niin kokkailu- kuin huoltopuuhissakin. Ensi viikolla aivan muita puuhia, sillä matkustan viikoksi työreissuun Hong Kongiin. En olekaan koskaan aiemmin ollut niin kaukana kotoa. Minkähänlaista lie on elämänmeno siellä suunnalla maapalloa.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! <3
2 kommenttia on "Keittiössä"
  1. Onpas tosi kaunista! Tuo Smegin jääkaappi on niiiin herkku! <3 Jos meillä olisi tilaa, niin hankkisin sellaisen aikailematta. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti, Maru :) Kyllä Smeg on mukava! Kovasti itsekin siitä haaveillut ja tähän keittiöön oli sitten tilaisuus tuo herkkukaappi hommata. Vähän jännitin ostopäätöstä tehdessämme, kuinka kaappi toimii käytössä ja mahtuuko sinne kaikki, etenkin jos on paljon vieraita ja ruokaa varattu suuret määrät, mutta olemme kyllä olleet oikein tyytyväisiä.

    VastaaPoista