Pikkueteisen uudistus

maanantai 2. marraskuuta 2015
Ihmettelimme miehen kanssa jossain vaiheessa, minne kummaan häviää osa kengistämme, joita säilytämme pikkueteisen vaatekaapin lattialla. Yhtenä päivänä mies kurkkasi kenkiä etsiessään kunnolla kaapin perälle ja totesi takaseinän levyn olevan alareunastaan irti ja itse kaapin takana olevan lisätilaa muutamankymmentä senttiä. Kas kummaa, sieltä löytyivät myös kadonneet kengät.

Pikkueteisessämme oli ennen miniremppaa lattiasta kattoon yltävä kaksiovinen vaatekaappi, jonka toinen puoli oli kokonaan hyllyjä ja toisella puolella oli lyhyt vaatetanko. Kaappi oli epäkäytännöllinen ja teki pikkueteisestä ahtaan tuntuisen ja näköisen. Olimme pitkään miettineet, kuinka pienen eteisen voisi uudistaa kivemmaksi ja harkinneet myös vaatekaapin purkamista. Kun kaapin takaa löytyi lisäsenttejä huonetilaan, varmistui päätös siitä, että kaappi saisi lähteä. Työntouhuun kävimme lopulta syyskuun alussa ja remppa saatiin hoidettua muutamassa päivässä.

Ahdas pikkueteinen ennen muutosta. Ulko-ovesta sisään astuessa vasemmalla on seinä ja heti oikealla korkea vaatekaappi. Leuanvetotankoon nostettu säilytyslokerikko kuului kaapin sisään, mutta kuvaa ottaessa olimme jo tyhjentäneet osan kaapin kamoista ja lokerikko sattui tarttumaan hetkeksi tankoon. :D Lattiassa on alkuperäinen punaruskea maali. Maalaamattoman osan lattiaa rakensimme toissakeväänä. Lattian alla on eteisen vanhat puuportaat ajalta, jolloin sisäänkäynti on ollut muutaman porrasaskelman alempana.
Kaapin purkaminen oli suht nopea ja siisti homma, sillä sen sai irrotettua ja siirrettyä muutamassa osassa. Uuden paikan kaappi sai pihavajamme nurkasta. Porakonetta ja vasaraa sai heilutella hetken, kun irrottelimme seinään, lattiaan ja kattoon kiinnitettyä kakkoskakkosesta rakennettua kehikkoa, jonka varaan kaappi oli asennettu. Melko nopea homma kuitenkin sekin.

Koska pikkueteinen sekä hieman isompi eteisaula sijaitsevat taloon myöhemmin rakennetussa osassa, oli puretun vaatekaapin taakse jäänyt seinä entistä ulkoseinää. Olikin hauska huomata, ettei alkuperäistä puulaudoitusta oltu peitetty, vaan saimme pienellä siistimisellä ja maalaamisella siitä veikeän lautaseinän uudistettuun pikkueteiseen. Alkuperäinen puulattia oli onneksemme myös ehjä ja rakennettu koko pikkueteisen alueelle, joten sillekin riitti vain puhdistus ja maalaus. Katto ja sivuseinät sen sijaan piti kittailla ja hioa ennen maalaamista, sillä niissä oli vähän isompia jälkiä.

Pikkueteinen uudistuksen jälkeen. Pistorasia puuttuu vielä, joten sähköjohto kuljetetaan eteisaulan puolelta.
Halusimme pitää eteisen mahdollisimman avarana, joten säilytysratkaisuksi valittiin naulakollinen avohylly sekä avonainen kenkäteline. Huiveja, pipoja ja muuta pientä kamaa varten hommasimme lipaston. Kaikki kalusteet ovat Ikeasta. Tilavuuden lisäksi parasta eteisessä on Elina Järvisen suunnittelema, Eelovin valmistama Lintukoto-valaisin. Niin symppis!

Punaruskea lattia vaihtui lopulta harmaaksi. Sama sävy (Betolux Akva K499) löytyy eteisaulan lattian ruutukuviosta.
Ikean Tjusig-kenkähylly mahtui millin tarkasti omalle paikalleen.
Lisää säilytystilaa löytyy eteisaulasta, jossa on seinänaulakko sekä pystynaulakko. Kengät ovat piilossa vanhan puusohvan sisällä.
Karvakamujen kamat roikkuvat omissa naulakoissaan. Amadeus-kassi on kankaanpainantakurssin tuotos kouluajoilta.
Lautaseinä on talomme vanhaa ulkoseinää. Lintukoto-valaisin toivottaa vieraat tervetulleeksi Lintukotoomme. Ikean lipaston vetonupit haluan vaihtaa kivemmiksi, kun löydän sopivat.
Kommentoi
Lähetä kommentti