Dixie-pöytä

sunnuntai 15. marraskuuta 2015
Kun edellisen kerran viime maaliskuussa vaihdoin olkkarin järjestystä, haaveilimme uudesta sohvapöydästä. Kuten edellisen postauksen kuvista näkyi, pöytä on nyt vaihtunut. Raskaan puuarkun tilalle löytyi sattumalta Askon alennuksesta mieluinen pöytäpari.

Tykästyimme Dixie-pöytien tammisiin pinnajalkoihin sekä ison ja pienen pöydän korkeuseroon, joka mahdollistaa pöytien sijoittamisen vierekkäin tai (kun tarvitaan säästää tilaa) päällekkäin. Meinasimme ensin valita mustan ja valkoisen pöydän, mutta kun näimme kaupassa livenä ison pöydän turkoosina, muutimme mielemme. Turkoosi pöytä tuo tosi kivasti pirteyttä sisustukseen. Ja sattuipa se olemaan juuri samaa sävyä kuin olkkariin vuosi sitten ostettu Housen Onni-metallikori, jossa pidämme kauneimpia halkoja.

Aluksi jännitin uusien pöytien pinnan naarmuuntumista, sillä olemme tottuneet, ettei kotonamme tarvitse varoa pöytien pintoja. (Keittiön ja olkkarin pöydät ovat ikivanhoja, kolhuisia ja kokopuisia.) Onneksi maalattu mdf on kuitenkin ollut käyttöä kestävä, vaikka siihen hankautuukin milloin läppärin, milloin ruokalautasen tai teemukin pohja.


Ystäviltä lahjaksi saatu Marimekon Focus-tarjotin istuu pienemmälle pöydälle juuri passelisti. Illan hämärtyessä pieni pöytä vedetään kokonaan esiin isomman alta ja tuikkukippoihin sytytetään kynttilät. Pidän tarjottimessa ja Kastehelmi-kipoissa toistuvasta samanlaisesta "pisaranauhasta".

Kommentoi
Lähetä kommentti