Syyskuun (Junior) New Look

maanantai 10. lokakuuta 2016
Vietin syyskuun lopussa taas yhden työpäivän Matkuksessa New Look -muuttumispäivän merkeissä. Tällä kertaa olikin jonkin verran perustyöpäivää vauhdikkaampi meno, kun muuttujana oli 7-vuotias juniori! Juttua riitti ja leikkipaikatkin tuli testattua lähes joka välissä, kun siirryimme liikkeestä toiseen.

Nämä muutoksen ”ennen ja jälkeen” -kuvat tiivistävät aika mainiosti tämän junnun kaksi vaihetta,
jotka olivat viileä kuin viilipytty tai täynnä energiaa säteilevä naantalin aurinko. Mainio tyyppi. :D
Muuttumassa oli siis toista luokkaa käyvä sporttimimmi Vanessa, joka viihtyy urheiluharrastuksista johtuen useimmiten verkkareissa. Kuitenkin myös tyttömäiset asut ja kimallus ovat mieleen, kunhan vaatteissa pystyy touhuamaan täysillä. Nyt toiveissa oli söpö syystyyli, jolla kelpaa käydä niin koulussa kuin kaupungillakin.


Vanessan vaate- ja kenkästailauksesta vastasi Jesper Juniorin Anne, joka oli kasannut valmiiksi monta kivaa asukokonaisuutta. Itseäni ihastuttivat pehmeät kukkalegginsit, joissa on lämmin vuori. Pöksyillä tarkenee siis vielä syksylläkin. Myös Espritin pitkähihainen neulemekko värikkäillä raidoilla ja kimmeltävällä hopealangalla olisi varmasti kelvannut lapsena ylleni. Mekko on puuvillaa ja joustaa hyvin. Anne esitteli myös stretch-farkkuja, jotka reilun jousto-ominaisuutensa ansiosta sopivat hyvin vauhdikkaalle sporttimimmille. Vanessa oli kuitenkin sitä mieltä, että farkkuja hänellä jo on, joten niitä ei tarvita.


Valkoinen Espritin toppatakki oli mielestäni aivan yybersöpö. Poroin ja peuroin koristellussa takissa oli lisäksi lämmin tekokarvahuppu. Jos ei vatsa olisi tällä hetkellä koripallon kokoa, olisi ehkä pitänyt kokeilla, menisikö takin suurin koko itseni ylle. ;) Anne kun kertoi, että jotkut äidit ovat löytäneet itselleen takin lasten mallistosta 164-senttisenä. Yksi tällaisista tapauksista on Vanessan yllä nähtävä kaunis mustaharmaa villakangastakki, jolla kelpaa lähteä juhliinkin. Hupuksi muuntautuva muhkea kaulus suojaa talvella tuulessa ja tuiskussa. Sukkelasanainen Vanessa arveli ensin takin nähdessään, onko kyseessä kylpytakki, mutta puettaessa lämmin nuttu osoittautuikin pehmeäksi talvitakiksi. :D

Lasten talvikenkien sovitukseen Anne antoi hyödyllisiä vinkkejä, jotka pitänee laittaa korvan taa tulevaisuuden varalle. Talvikenkiä ostaessa tulisi valita koko, jossa on 1,5-2cm tyhjää tilaa varpaille. Näin jalka mahtuu liikkumaan sopivasti ja kasvunvaraa riittää koko talven ajaksi. Helpointa on tarkistaa kasvunvara ottamalla irtopohjallinen pois kengästä ja asettamalla jalka lattialla pohjallisen päälle.


Taitoluistelua sekä partiota harrastava Vanessa ehti hyvin testailemaan myös Matkuksen leikkipaikkoja. Ja kyllä taitavasta menosta ja meiningistä näkyi, että urheiltu on! Vanessan perhe kertoi, että ahkeran harrastamisen lisäksi menevä tokaluokkalainen on ollut kesällä ja syksyllä tosi reipas myös kotona. Vanessa on ollut korvaamattomana apuna äidin pitkän sairausloman aikana, joten ikioma prinsessapäivä oli iloinen ja ansaittu yllätys.


Prinsessahiuksia toteuttamaan mentiin Hairlekiiniin, jossa Annika aloitti hiustenlatvojen tasoittamisesta. Latvoista leikattiinkin kuivat pois, jotta harjaaminen käy aamulla nopeammin, eivätkä hiukset takkuunnu yhtä helposti auki ollessaan. Vanessalla on aina ollut pitkä tukka ja eniten sitä tulee pidettyä auki. Toki harrastuksissa hiukset on pidettävä kiinni. Joskus luisteluesityksiä varten laitetaan kampauksiakin.Annika muistutti, että ennen föönausta tai kihartamista on hiuksiin hyvä suihkuttaa lämpösuojaa, jotteivät hiukset pala käsiteltäessä. Kauniit korkkiruuvikiharat luotiin puikkokihartimella ja koko komeus kruunattiin glitteriä sisältävällä kimallespraylla. Hopeahippusten leijailu joka suuntaan pisti vähän naurattamaankin.


Make Up Storessa Vanessa hyppäsi yhdessä hujauksessa korkeaan meikkituoliin, kun vuorossa oli lapselle sopivan valokuvausmeikin tekeminen. Alkuun kasvot pyyhittiin hellävaraisella kasvovedellä, joka sopii sekä aikuisen että lapsen iholle. Koska lapsen kuulas iho ei tarvitse samanlaista meikkipohjaa kuin aikuisen, taputeltiin Vanessa kasvoille vain hentoisesti kaikkein keveintä meikkivoidetta. Tällaista pohjustusta voidaan käyttää kuvauksissa kovien kuvausvalojen vuoksi.Vaalealla poskipunalla Maritta loi hehkua poskipäihin. Samaa punaa voidaan sipaista myös silmäluomille. Vanessan vaaleat kulmakarvat tuotiin esiin kevyellä kulmakarvapuuterilla, joka levitettiin siveltimellä. Vaalean huulikiillon levittäminen pisti hymyilyttämään ja viimeisteli kuvaustyylin.


Koska sporttimimmi ei koskaan tingi mukavuudesta, tuli valittujen vaatteiden tuntua päällä hyvältä. Vanessa itse arvioi oman suorituksensa ja tyylinsä täyden 10 pisteen arvoiseksi ja kyllä koko New Look -tiimi oli samaa mieltä.Kaikki kuvat: Tuomo Jalkanen, Alias Studiot
Kommentoi
Lähetä kommentti