Nykymutsin imetyskirja

maanantai 12. kesäkuuta 2017
Ystäväni kutsui minut kevään korvalla toteuttamaan kanssaan huisia projektia, joka on nyt virallisesti käynnistynyt. Projektin nimi on Nykymutsin imetyskirja. Kyseessä on äitien omiin kokemuksiin pohjautuva uudenlainen modernin äidin vertaisopas. Kirja toimii vertaistukena imetyksen ensihetkistä luopumisen vaiheeseen ja äänessä ovat imetysasioiden parhaat asiantuntijat, äidit. Tiedossa on ikimuistoisia tarinoita, toimiviksi testattuja niksejä ja huumorilla höystettyjä tunteenpurkauksia.


Koska kirjan ideana on jakaa ajatuksia äideiltä äideille, mukaan tekemiseen ovat tervetulleita kaikki äidit, joita aihe jollain tapaa koskettaa. Tällä hetkellä käynnissä onkin materiaalinkeruuvaihe, jonka toteutamme pääasiassa Nykymutsin imetyskirjan Facebook-sivuilla facebook.com/nykymutsinimetyskirja. Postaamme sinne viikottain kysymyksiä, jotka johdattelevat pohtimaan omaa imetystaivalta. Osallistua voi joko anonyymisti kysymyslomakkeiden kautta tai vastaamalla suoraan Facebook-postauksiin. Nykymutsin imetyskirjan tavoitteena on rohkaista perheitä löytämään juuri heille sopivat ratkaisunsa vauvan ruokintaan esittelemällä erilaisten tyylien ja tapojen kirjon. Emme arvota erilaisia tapoja imettää ja mukaan ovatkin tervetulleita kaikki riippumatta imetyksen kestosta tai tyylistä.


Jos koet aiheen millään tapaa omaksesi, käy tykkäämässä, jaa, seuraa ja ennenkaikkea osallistu! Kaikki vastaukset ovat tärkeitä, sillä mitä monipuolisemmin saamme kokemuksia kasaan, sitä todennäköisemmin vinkkejä, vertaistukea tai vaikkapa lohtua kaipaava äiti löytää kirjasta apua juuri omiin tarpeisiinsa. ♥

Lisätietoa projektista löytyy myös osoitteesta www.nykymutsinimetyskirja.fi


Imetys voi olla hauska, hämmentävä tai hyvinkin herkkä aihe ja riippumatta siitä, kokeeko äiti imetyksen onnistuneen tai epäonnistuneen, tuki on tarpeen. Tämän huomasin myös omalla kohdallani. Alvan ja minun lyhyt, mutta sitäkin tunnerikkaampi imetystaipaleemme on nyt päättynyt. Lopetus ei tapahtunut täysin omasta tahdostani, mutta tuntui lopulta oikealta ratkaisulta. Muutaman sanasen aion aiheesta vielä myöhemmin kirjoittaa. Ensin sulattelen asiaa hetkisen. :)
Kommentoi
Lähetä kommentti