Ukille

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018
On lämmintä. Järvenpinta väreilee varoen. Auringonsäteet vedenpinnassa hajoavat tuhansiksi hipuiksi kimmeltävää kultaa. Tuulenvire tarttuu lehvästön ylimpiin oksiin ja saa haavat heiluttamaan pyöreitä lehtiään. Niiden lepatus on huoletonta. Yhtä huoletonta on lasten leikki lähellä mökkirantaa. On turvallista olla valvovien silmien alla.

Noiden silmien katse on tarkkaavainen, mutta lempeä. Niistä näkyvät ilo ja rakkaus. Toisinaan ilkikurinen pilke korvaa tyyneyden, mutta arvostelua ei tuossa katseessa kohtaa koskaan. Arvostusta kylläkin, kun liikutus saa silmät loistamaan. Tuossa katseessa on tuhansien lausuttujen lauseiden lämpö, vaikka sanotut sanat toisinaan ovatkin harvassa. Hiljaa emme kuitenkaan ole koskaan, sillä aito läsnäolo puhuu puolestaan. Se on tukea ja turvaa, jonka aistii ja joka kasvattaa.


On kaunista. Sinipunainen taivas heijastuu järvenpintaan. Yöt heti juhannuksen jälkeen ovat valoisia ja lasten uni sikeää. Aamuyöllä joku potkii peittonsa lattialle. Vaikka siskonpeti mökkituvassa on turvallinen ja lämmin, aivan pian hänet on peitelty uudestaan. On turvallista olla, kun läsnä on rakastava sydän.

Tuollainen sydän ei tee itsestään numeroa, mutta on aina lämmin. Se saa lapsen tuntemaan itsensä ainutlaatuiseksi ja merkitykselliseksi. Tuollainen sydän kantaa aina huolta ja siinä on aina tilaa, vaikkei se sitä ääneen lausukaan. Tietämättömiä emme kuitenkaan ole koskaan, sillä rakkaus puhuu puolestaan. Se näyttäytyy huolenpitona pienillä teoilla, joilla on suuri merkitys.


On viileää. Tyyni järvi on tumma ja metsä hiljainen. Aurinko on vetänyt viimeiset säteensä piiloon puiden latvojen taa. Lapset ovat kasvaneet. On turvallista kiittää ja sanoa hyvästi.


Kauko-ukkia/isoukkia hyvästelemässä 3.3. Kaukon päivänä. Alva lohduttaa isomummoa.
1 kommentti on "Ukille"
  1. Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I'm attempting to find things to
    improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

    VastaaPoista