DIY - Dipattu tukka, osa 3

tiistai 18. kesäkuuta 2013
Täytyy tunnustaa, että olen kovin viehtynyt uuteen tukkaani. Muutos ei suuri, mutta piristävä se on. Eikä värjäysprosessi peloistani huolimatta ollut lainkaan haastava.

Aloitin homman valitsemalla sieltä täältä muutaman hiustupsun kumpaakin väriä (turkoosi ja pinkki) varten, laitoin loput hiukset kiinni ja aloin värjäyshommiin. Levitin värin tupsu kerrallaan hiusten latvaan ensin muovihansikkaalla peitetyin sormin ja lopuksi hammasharjalla ylöspäin häivyttäen. Hammasharja on häivyttämiseen oikein oiva peli ja sillä saa myös levitettyä värin tasaisesti jokaiseen haituvaan. Violettia väriä käytin lopuksi muutaman jo värjäytyn hiustupsun latvaan tuomaan vaihtelua.
Värin vaikutusajaksi annettiin purkin kyljessä 20-30 minuuttia, mutta itse pidin värejä päässä ennen huuhtelua vain noin 8-15 minuuttia. Tämä siksi, etten halunnut väreistä aivan niin intensiivisiä kuin testivärjäyksessä. Toki olen nyt parin tukanpesun jälkeen huomannut, että väri haalistuu melko nopeasti, minkä voisi varmasti välttää juurikin pidemmällä vaikutusajalla. (Kuten näkyy, kuvissa vajaan viikon jälkeen väri on jo hyvin pastellinen.)
Värjäys oli sen verran helppo ja nopeahko homma, että taidan pitää tyylin jonkin aikaa. Pieni epävarmuus lopputuloksesta sai minut ostamaan semi-permanenttivärejä, mutta ihan hyvä niin. Lähteepähän väri irti hiuksista, jos kyllästyn tyyliin, eikä värjääminen silloin tällöin ole onneksi vaikeaa. Jatkossa sen voi suorittaa vaikkapa iltapesujen yhteydessä ennen yöpuulle käyntiä. Pisteet semi-permanenttiväri saa myös värin helposta huuhdeltavuudesta, sillä raidoittaessa muutamaa hiustupsua ei tarvitse pestä koko päätä. Huuhtelun yhteydessä ei myöskään tarvitse käyttää pesu- tai hoitoaineita, pelkkä lämpöinen vesi riittää.
Kyllä pörröpää on näillä eväillä taas hetken iloinen. :)
Kommentoi
Lähetä kommentti