Talvi kylmä, talo lämmin

lauantai 19. lokakuuta 2013
Yllättääkö talvi teidätkin joka vuosi? Havahdutteko huomaamaan aivan ykskaks yllättäen joku kaunis arkiaamu kodin kynnyksen yli ulos astuessanne, että edellisenä yönä on mahdollisesti ollut pienimuotoinen lumimyräkkä? Minulle käy niin joka vuosi. Niin kävi myös eilen.

Ja ei kai siinä muuten mitään, mutta kun tietenkään niistä talvirenkaista ei juuri sinä erityisenä aamuna ole tietoakaan. Noh..onneksi asumme kaupungissa ja bussit kulkevat. Luontoäitikin oli sen verran suopea, että järjesti ajokelit niin, että tänään mies pääsi renkaanvaihtoon. (Säilytämme talvirenkaitamme toisaalla ja vaihtaminen vaatii auton siirron toiselle puolen kaupunkia.)

Tämän suuren yllätyksen lisäksi viikko on ollut melko yllätyksetön. Kaava sama kuin edelliset neljä viikkoa. Neljä mukavaa, mutta työntäyteistä viikkoa. Siksi onkin huippua, että viime aikoina olemme saaneet muutamia auttavia käsiä vanhemmistamme. He ovat maalanneet, purkaneet, puhdistaneet ja hioneet kanssamme ja siitä on ollut iso apu! Kiitos.

Tylsää purkamista on toki vielä paljon edessä, jonka jälkeen myös vähän rakennellaan uutta, mutta kyllä me kohta pääsemme pintoja laittelemaan. Eniten odotan lattioiden sekä portaiden maalaamista, mikä taitaa enemmän laittoa vaativien huoneiden osalta (kovasta innosta huolimatta) olla viimeisiä puuhia. On kai turha laittaa lattiaa nätiksi ja löntystellä siinä sen jälkeen kaksi viikkoa remppakengät jalassa..

Tällä viikolla myös alakerranportaiden paneelit ja parketit saivat kyytiä. Alta löytyi kauniit, hyväkuntoiset puuportaat. Ja muuten ensimmäiset pinnat koko talossa, jotka ovat suoraan maalausvalmiit!
 

Tuon ihanan ruskean (hiomakoneen kymmenessä sekunnissa tukkivan) möhnän kanssa on netistä löytyvien keskustelujen perusteella muutama muukin vanhaa taloa laittava joutunut tuskailemaan. (En tarkoita tuota rakasta koiraa, vaan ainetta lattian pinnassa.)
Ihana sisustusyllätys odotti eteisessä. Kiitos äiti <3
Saatoin olla hieman yltiöpositiivinen, kun viimeksi sanoin, että kitti irtoaa lattiasta helposti.. Pakko sanoa, että äitini teki melkoisen urotyön saadessaan makuuhuoneenlattian puhtaaksi kahdessa päivässä. Lähtötilanteen näette oikeasta alakulmasta.

Puhdistettu lattia! Vanha haalea turkoosi on kaunis sävy. Valitettavasti maali on sen verran kärsinyt, että lattia menee pintahiontaan ja uudestaan maaluuseen.
Yläkerran makuuhuoneen tulisijan alunen kaipaa vielä vähän laittoa.

Talven saapumisesta vielä sen verran, että on siinä kuitenkin myös omat hyvät puolensa, tai ainakin yksi hyvä, kynttilät. Oikeastaan nykyään kaksi, kun omistamme takan. Eli kynttilät ja takka. On ihanaa istuskella sisällä takkatulen lämmössä ja ihan vaan tuijotella tuleen. Ja mikäpä kruunaisi touhukkaan lauantaipäivän paremmin kuin kylpeminen pihasaunassa kauniin kynttilälyhdyn valossa.

 
5 kommenttia on "Talvi kylmä, talo lämmin"
 1. Kiva postaus, näitä lisää! Pääsee itsekin täältä sohvannurkasta mukaan remppaan ainakin haaveilemalla. :) ja sun äitille ja isälle terveisiä, muutes!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut porraslankkujen löytämisestä! Tsemppiä ja terveisiä koko remppaporukalle. :)

  VastaaPoista
 3. Helia / äitiyshousut22. lokakuuta 2013 klo 16.06

  Ihanat portaat paljastuu sieltä alta! Tosta talosta tulee upea!

  VastaaPoista
 4. Kiitti Helia! Jännitin purkamisen loppuun saakka, ovatko kaikki portaat yhtä hyvässä kunnossa, ja olivathan ne onneksi.

  VastaaPoista