Katkarapucocktail

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kylläpä sattuikin viime viikolla hyvänmakuinen klassikkoresepti silmiin. Testiin ruokaohje pääsi perjantai-iltana. Ohje on mitä mainioin alkuruoka, sillä suurena kerta-annoksena se auheuttaa herkullisuudestaan huolimatta äklötystä.

Kyseessä on katkarapucocktail, jonka jujuna on raikas (ja rasvainen) avokado ja simppeli, superherkullinen (ja rasvainen) kastike. Neljään annokseen tarvitaan:

n. 350g isoja pakastekatkarapuja
puoliruukkua vihreää salaattia
pari avokadoa
1-2 rkl sitruunamehua
pala kurkkua

Kastike loihditaan seuraavista aineksista:
1 dl kuohukermaa
1 1/2 dl majoneesia
2 rkl tomaattipyreetä
1/4 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
(tilkka konjakkia)

Koristeeksi:
sitruunaviipale
tilliä (jota itse en laittanut, kun ei ole suosikkimakuni)

Herkku valmistuu seuraavanlaisesti. Sulata katkaravut siivilässä. Vatkaa kastikkeen kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita majoneesi, tomaattipyree ja mausteet keskenään. Kääntele kermavaahto joukkoon. Kuutioi avokadot ja puserra päälle sitruunamehua. Kuutioi kurkku. Revi salaatti annoskulhojen pohjalle ja kaada avokado- ja kurkkukuutiot päälle. Lisää sulaneet katkaravut, lusikoi päälle kastike ja ripottele pinnalle mustapippuria. Koristele sitruunalla ja tarjoile lisäksi patonkia.

Tätä syödään toisenkin kerran!



Kommentoi
Lähetä kommentti