Bataattiranskalaiset

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Meidän oli eilen illalla tarkoitus syödä folion sisällä kypsytettyjä bataatteja, mutta kas kummaa kun rupesin laittamaan ruokaa, huomasin, että folio oli kokonaan loppu. Onneksi muistin tallentaneeni keväällä Me Naiset -lehdestä bataattiranskisten ohjeen, jota päätimme kokeilla.

4–6 annosta (valmistusaika 35 min)

3 bataattia
1 tl suolaa
½ tl pippuria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
3 rkl oliiviöljyä

Lisäksi
2 litran uudelleensuljettava pakastuspussi (esimerkiksi Minigrip) tai iso kulho

1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori bataatit ja leikkaa ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi.
2. Mittaa pussiin suola, pippuri ja maissitärkkelys. Lisää bataattitikut, sulje ja ravistele sekaisin. Lisää pussiin öljy ja ravista vielä sekaisin. Voit sekoittaa mausteet ja öljyn bataatteihin myös isossa kulhossa.
3. Kaada bataattitikut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Asettele ne mahdollisimman vähän päällekkäin. Paista 10 minuuttia, ota ulos uunista, kääntele lastalla ja jatka paistoa vielä 10 minuuttia. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne ovat ruskistuneet vähän.

Koska kyseessä on meidän keittiömme ja ruoanlaittovuorossa olin minä, ei tietenkään kaikki mennyt ihan ohjeen mukaan. Ensinnäkään meillä ei ollut maissitärkkelystä. No ei se mitään, laitoin tilalle jauhoja. (Juu ei ole sama asia. :D) Toisekseen meidän kolme bataattiamme olivat näemmä vähintään kaksi kertaa ohjeen bataattien kokoisia, joten ranskiksia tuli yli kaksinkertainen määrä.
Jouduin sekoittamaan bataattitikut kulhossa parissa erässä ja laittamaan ne kahdelle pellille. (Joille eivät mahtuneet väljästi, kuten ihanne olisi.) Nälkäinen mies pyysi vielä paistamaan perunat kiertoilmassa molemmat pellit kerrallaan, ja mahdollisesti tämän sekä tietysti rapeutta tuovan Maizenan puuttumisen vuoksi ranskikset jäivät pehmeiksi, ja jouduimme paistamaan niitä paljon kauemmin. Hyviä ne silti olivat, älyttömän hyviä! Kannattaa siis kokeilla, mutta suosittelen käyttämään Maizenaa ja niin aion ensi kerralla itsekin.
Kommentoi
Lähetä kommentti