Lomalla

torstai 28. heinäkuuta 2016
Heitimme viime viikolla pienen kesälomareissun, joka alkoi veljen perheen luota Etelä-Suomesta. Ensimmäinen etappi oli Lintsi, jossa kävimme porukalla. Me tytöt keskityimme enimmäkseen syömiseen ja katselimme, kun pojat kävivät pyörimässä hurjimmissa laitteissa.


Veljentyttären mielestä karuselli oli huippu ja siinä piti käydä kaksi kertaa peräkkäin. Muuten parasta oli katsoa ja hekottaa ihan hurjimpien laitteiden vieressä, kun pojat huristelivat ja pyörivät niissä meidän katsojien ohitse.

Turkuun jatkoimme matkaa kaksin miehen kanssa ja siellä ohjelmassa oli kierros Turun linnassa sekä pyöräilyä jokirannassa, jonka varrella yövyimme. Hotellissa siis. :D Tuomiokirkon eteen kerääntyi alkuillasta satoja Pokemon Go -pelaajia. Melkoinen näky...


Jatkoimme seuraavana aamuna matkaa auringonpaisteen perässä kohti Pyhäjärveä, tarkemmin sen pohjoispuolta kohti Kauttuaa. Sieltä löytyi kertakaikkisen ihastuttava Kauttuan ruukinpuisto, joka on entinen rautaruukki ja paperiteollisuusmiljöö. Siellä pyöräilimme vanhojen puutalojen, kartanoiden ja Alvar Aallon suunnittelemien asuintalojen keskellä, söimme hyvin, nautimme auringosta ja piipahdimme pienissä taidenäyttelyissä, joita alueen kauniit rakennukset kätkivät sisäänsä. Kävimme myös alueelta löytyvässä museossa, kirppiksellä sekä makeistamossa, josta ostimme herkullisia käsintehtyjä nameja. Haaveeni kartanohotelliyöstäkin toteutui, sillä pääsimme yöpymään alla näkyvässä Kauttuan Klubissa (kuva takapihalta päin), joka on ruukinpuiston vanha päärakennus.
Kommentoi
Lähetä kommentti