Kesäkuun New Look!

maanantai 4. heinäkuuta 2016
Olimme pari viikkoa sitten tekemässä Aliaksen Petran kanssa taas Matkuksen New Look -muuttumispäivää, jossa yhdelle onnekkaalle tarjottiin kauppakeskuksen liikkeiden toimesta täysin uusi look. Petra hoiti kuvaamisen ja minä käytännönjärjestelyt. Kiva päivä oli tälläkin kertaa.

Uutta lookia etsimässä oli Tanja, joka kertoi olevansa jämähtänyt t-paitoihin, farkkuihin sekä urheiluhousuihin ja toivoi apua naisellisemman lookin löytämiseen. Shoppailu oli tuntunut Tanjan mielestä pakkopullalta, eikä omia parhaita puolia korostavia asuja ollut tahtonut löytyä. Siksi pelkkä mukavuus oli vienyt voiton vaatteiden valinnassa. Toiveena oli saada tyyliin ripaus rokkia ja rohkeutta värien käyttöön, jotta mustien ja tummien vaatteiden valtaama vaatekaappi saisi piristystä.

Tanja lähtikin muutokseen positiivisesti jännittynein mielin ja päivän päätteeksi niin naisen fiilis kuin koko ulkoasu olivat kerrassaan upeat. Kotiin lähti viemisiksi myös monta vaate-, hius- ja meikkivinkkiä, ja kaikille muille Tanja suosittelee, että ihmiset uskaltaisivat pyytää liikkeissä apua. Shoppailu olikin paljon mukavampaa, kun antoi ammattilaisten hoitaa stailauksen puolestaan. Tanjan stailasivat Zizzi, KooKenkä, Glitter, Hairlekiini sekä Emotion.

Tanja omassa arkilookissaan ennen muutosta.


Zizzissä Mervi opasti Tanjaa erilaisten värien ja materiaalien käyttöön. Vinkkejä tuli myös omien parhaiden puolien korostamiseen. Esimerkiksi Tanja voi huoletta korostaa kauniita sääriään housuilla, joissa on kivoja yksityiskohtia. Tanjan suosimaa mustaa väriä Mervi kehotti käyttämään harkiten, sillä usein musta vie kokonaan värin kantajansa kasvoilta. Vinkkinä Mervi heitti myös, että tummaa ja mustaa kannattaa suosia niissä osissa vartaloa, joita haluaa piilottaa ja puolestaan väreillä korostaa parhaita puoliaan.


Kookengästä etsittiin mukavia jalkineita, joissa olisi kuitenkin vähän jujua. Tällä hetkellä tarjolla onkin paljon hauskoja lenkkareita ja tennareita, joissa leikitellään väreillä, kuoseilla, koristeilla ja pohjan paksuudella. Tanja tarttui rohkeasti koko kaupan värikkäimpiin kenkiin ja kauppias Auliksen sujautettua kenkiin istuvuutta parantavat geelipohjalliset, Tanja oli erittäin tyytyväinen uusiin popoihinsa.


Glitterissä Laura etsi värikkäät korut, jotka sointuivat täydellisesti Tanjan uusien kenkien sävyihin. Laura myös antoi vinkkejä, kuinka lyhyisiin hiuksiin saa näyttävyyttä hiuskorulla tai vaikka hiuspannalla. Usein tulee ajateltua, että pannat olisivat vain pitkiä hiuksia varten.


Hairlekiinissa Heli toteutti Tanjan toiveen hieman rokimmasta hiustyylistä. Väriksi Tanja toivoi liilaan taittavaa viileän vaaleaa, joka toteutettiin ensin vaalentamalla koko hius ja sitten taittamalla sävy oikeanlaiseksi pesupaikalla.

Minullekin täysin uutena vinkkinä Heli kertoi kuorivista shampoista, joilla voidaan hoitaa päänahkaa. Shampoo sopii hyvin ja auttaa myös hilseilevää hiuspohjaa. Se puhdistaa muotoilutuotteiden jäämät, ilmansaasteet yms. ja on useimmiten samalla myös syväpuhdistava, joten jäämät poistuvat päänahkan lisäksi myös hiuksista. Pesun jälkeen täytyy muistaa levittää hiusten pituuksiin hyvä ja hoitava hoitoaine, sillä shampoo jättää hiuksen rakenteen auki. Heli kertoi myös päänahkaa hellivästä hiuspohjalle tarkoitetusta tehokosteuttajasta, jota Tanjakin pääsi kokeilemaan. Tuote tekee erityisen hyvää hiustenvaalennuksen jälkeen.


Emotionissa Samja meikkasi Tanjalle rohkean kissamaisen silmämeikin, jonka jujuna olivat näyttävät rajaukset sekä silmän ulkonurkkiin lisätyt irtoripsitupsut. Monta kertaa meikin tekemisen aikana tuli myös muistutus siitä, kuinka sivellintä (niin luomi-, kulmaväri kuin poskipunakin) kannattaa pyyhkäistä ennen paikalleen levittämistä toiseen kämmenselkään. Näin väriä ei tule liikaa ja meikistä tulee siistimpi.


Tanja uudessa upeassa tyylissään stailauksen jälkeen. Edelleen rento, mutta paljon naisellisempi tyyli sopii Tanjalle aivan täydellisesti. Erityisesti uusi tukka sai paljon ihailua, eikä suotta.Kaikki kuvat: Petra Tiihonen, Alias Studiot
Kommentoi
Lähetä kommentti