Vauvan lintumobile

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017
Erinäisten epäonnisten soodataikinasekoilujen jälkeen jouduin valitsemaan uuden materiaalin, josta valmistaisin vauvallemme mobilen sängyn yläpuolelle. Koska materiaalien työstövälineet kotosalla ovat rajalliset, päädyin paperiin. Lisäksi tarvitsin ompelulankaa, paksua rautalankaa, maalia, palan teippiä ja korurasian pohjalla irrallaan lojuneita helmiä.


Koska en keksinyt, mistä saisin hankittua sopivan kokoisen, nätin puisen tai metallisen kehän, pyysin miestä leikkaamaan sellaisen varastossa lojuneesta paksusta rautalangasta. Rinkulan päät kiinnitettiin yhteen pikkupätkällä folioteippiä ja koko komeus spreijattiin valkoiseksi.

Kartongista leikatut linnut saivat muotonsa piparkakkumuotista ja siivet taittelin silkkipaperista joulun alla askartelemieni silkkipaperiviuhkojen ohjeella. Koska kotona oli vain valkoista kartonkia ja halusin osan linnuista värillisinä, maalasin muutaman kartonginpalan kalustemaalilla ennen kuin leikkasin niistä lintuja. (Vaikka kalustemaali ja korttipaperi kuullostaa epäilyttävältä yhdistelmältä, maalin alla kippuralle vetäytyvä paperi palasi kuivuttuaan hienosti muotoonsa.)

Koska paperiset linnut ovat niin kevyitä, pystyi ne kiinnittämään kehään ohuella ompelulangalla. Ennen kiinnittämistä kiepautin kunkin linnun lankaan koristeeksi kolme helmeä. Lintujen lukumäärä tai väritys ei ole aivan sattumanvarainen, sillä mobilesta löytyvät äiti- ja isilintu, pieni Alva-tyttömme sekä kolme koiralasta.Mobilea on nyt ehditty testaamaan kuukauden päivät, ja Alvan mielestä sen heilumista on oikein hauska tuijotella. Siinäpä se saakin roikkua sängyn yllä kunnes neitinöttönen osaa nousta seisomaan. Siinä vaiheessa on aika nostaa mobile pois pienten käsien ulottuvilta.
Kommentoi
Lähetä kommentti