Kynnet kuosiin

tiistai 11. joulukuuta 2012


Jos pidät näyttävistä kynsistä, mutta omat taidot tai aika eivät riitä kauniiden kuvioiden maalailuun, saattaa siirtofolio olla ratkaisu koristeluongelmaasi. Siirtofoliolla kuvioiden tekeminen onnistuu keltä tahansa kynsien lakkaamistaitoiselta ja erilaisia kuvioita löytyy vaikka kuukauden jokaiselle päivälle. (Tosin huolella tehtynä kuviot kestävät kyllä vähän pidempään kuin yhden päivän ;)

Kynsien koristelu foliolla aloitetaan leikkaamalla foliosta sopivia paloja. Seuraavaksi sivellään puhtaan kynnen pintaan hommaan tarkoitettua erikoisliimaa. Liiman annetaan kuivua kirkkaaksi 4-5min (oman kokemukseni mukaan 5 minuuttia tai ylikin toimii parhaiten), jonka jälkeen foliopalat asetellaan kynnelle yksi kynsi kerrallaan. Folio sivellään kynnelle tasaisesti joko sormin tai esim. pumpulipuikolla. Kun foliokuvio on tarttunut kynnen pintaan, poistetaan suojakelmu nostamalla se varovasti pois kynnen päältä. Syntynyt kuvio suojataan lopuksi kirkkaalla kynsilakalla tai kuten itse teen, viimeistellään geelauksella ja päällyslakalla. Geelikynsissä kuvion voi toki laittaa myös kynnen pintaan, mutta koska haluan itse varmistua, ettei minun tarvitse tehdä kynsiäni kuin muutaman viikon välein, laitan kuviot aina geelauksen alle.

Kuvan kynnet olen tehnyt etualalla näkyvällä MiMaxista aiemmin ostamallani Snake Skin -foliolla. Foliorullan (josta tekee todella monet kynnet) hinta on viiden euron kieppeillä ja tarkoitukseen sopiva liimapullo, joka sekin kestää ja säilyy kuukausia, maksaa myös MiMaxilla viitisen euroa. Mistään superkalliista tai vaivalloisesta toimenpiteestä ei siis ole kyse. Joskin homma saattaa vaatia aluksi pientä kokeilua ja harjoittelua, mutta kukapa olisi seppä jo syntyessään. Sitä paitsi työ tekijäänsä opettaa ja ahkeruus kovankin onnen voittaa ja kyllähän te sen tiedätte, että jos työ herkkua olisi, niin herrathan sen tekisi. Ja muistakaa myös, että jos ei parilla ekalla kerralla onnistu, niin kolmas kerta toden sanoo! :D
Kommentoi
Lähetä kommentti