Pääasioita

maanantai 17. joulukuuta 2012
Esittelen alla oman hiusmaailman voimaviisikkoni, jonka avulla jokaisesta hiuspäivästä saadaan, jos nyt ei aivan täysin onnistunutta, niin ainakin vähän vähemmän epäonnistunut. ;)

hiustenhoitoöljy

Voisiko enää kuvitella ihanteellisempaa ilmaa jättää pitkät hiukset auki kuin sateeton pakkaspäivä? Silloin kiharat pysyvät käännöksillään ja suoristetut suortuvat sileinä. MUTTA voi sitä sähköisyyden määrää! En luultavasti ole ainoa, jonka hiukset tuntuvat talven tullen aloittavan täysin oman elämänsä. Hiukset oikein sähisevät sähköisyyttään ja täynnä toisiaan hylkiviä positiivisesti varautuneita ioneita leijailevat hajallaan mitä kummallisemmissa asennoissa kohti milloin mitäkin päinvastaisesti varautuneilla ioneilla varustettua esinettä. Keinokuituisia kankaita ei kannattaisi talvella tuoda hiusteni kanssa edes samaan huoneeseen, mutta arvatkaapa vain, sattuuko ehkä noin puolet vaatteistani olemaan valmistettuja juurikin niistä.

Sähköisten hiusten taltuttamiseen on olemassa IONTEC-teknologialla varustettuja hiuslaitteita sekä harjoja. Tuotteiden toiminta perustuu negatiivisten ioneiden vapauttamiseen, minkä kerrotaan kumoavan yksittäisten hiussuortuvien positiivisesti varautuneet ionit ja taltuttavan näin hiusten pörröisyyden sekä sähköisyyden. Itseäni houkuttaisi testata tuollaista Braun Satin Hair - tuoteperheestä löytyvää hiusharjaa, mutten taida olla vielä niin epätoivoinen, että olisin valmis pulittamaan hiusharjasta kaupassa pyydettävää monen kympin hintaa.

Onneksi aikani sähköisyyttä vastaan taisteltuani (ja jo lähes luovutettuani) löysin kuitenkin oman tapani taltuttaa sähköiset suortuvat. Tämä tapa sopii myös hieman kevyemmälle kukkarolle ja sekös tässä itseäkin ilostuttaa. Oma tapani tuo lisäksi hiuksiin aimoannoksen kiiltoa ja kaupan päälle hyvän tuoksun. Sitäpaitsi tämä taisteluväline löytyy marketin hyllystä, joten se on myös helposti saatavilla. Kyseessä on L'oréalin Elvital Extraordinary Oil -hiustenhoitoöljy.

L'oréalin hiusöljy ravitsee ja suojaa hiuskuitua ja auttaa näin hiuksia pysymään kiiltävinä ja elinvoimaisina. Tuotetta voi käyttää kuiviin tai kosteisiin hiuksiin ennen tai jälkeen pesun sekä ennen tai jälkeen muotoilun. Itse käytän tuotetta vähän joka välissä riippuen siitä, milloin hiukset tuntuvat olevan kosteutuksen tarpeessa. Tuotteen kyljessä sopivaksi annokseksi annetaan 1-2 painallusta (pumppupullosta), mutta itse käytän pitkiin hiuksiini helposti neljäkin painallusta ja silti koko annos uppoaa kuivaan tukkaan tuosta vain. Öljyn paras puoli silminnähtävän toimivuuden lisäksi on hiuksiin jäävä ihanan kevyt tunne, sillä tuote ei tee hiuksista raskaita tai tahmeita. Alla on kuva hiuksistani ennen ja jälkeen öljyn käytön. Ennen-kuva on otettu ulkoa sisään saavuttuani. Eron näkee (ja tuntee) selvästi.

kuivashampoo

Kuivuuden ja sähköisyyden kesyttämiseen vaadittavien aineiden lisäksi kaapistani löytyy monia muita näppäriä jokapäiväiseen käyttöön sopivia hiustököttejä. Yksi niistä on hiustenpesuväliä pidentävä, hiusten tyveä kirkastava ja raikastava tuote, eli kuivashampoo. Vaikka ajattelin ennen tuotteen kokeilua, että rasvaiseen tukkaan tökötin tunkeminen muka puhdistamaan on ällöttävää, nyt en luopuisi kuivashampoosta koskaan.

Ensimmäinen kuivashampoosuosikkini oli Osiksen Refresh Dust. Jokunen viikko sitten jouduin kuitenkin vaihtamaan shampoomerkkiä, kun etsimääni Osista ei löytynyt Matkuksen Hairlekiinista. Koska olin päättänyt hankkia sinä päivänä uuden kuivashampoon vanhan loppuneen tilalle, päätin turvautua myyjän apuun. Olenkin iloinen, että myyjä tutustutti minut (vaikkakin näin pakon edessä) toiseen tuotteeseen, Girlz Onlyn Haircare Dry Shampooseen. Tämä tuote on paitsi huomattavasti Osista edullisempi ja huomattavasti riittoisampi, myös vähintäänkin yhtä toimiva. Ainoa huono puoli tuotteessa on sen todella voimakas sitrusmainen tuoksu, josta myyjä itseasiassa varoittelikin minua etukäteen. Tuoksu haihtuu hiuksista päivän mittaan, mutta parina ensimmäisenä käyttöaamunani haistelin kyllä moneen otteeseen, että mikä vieras haju minuun on tarttunut, kun tuoksu itsepintaisesti piti kiinni hiuksistani ja paikoillaan istuessani tahtoi tuon tuostakin tunkeutua omaan nenääni. Mutta hajusta viis, tuote toimii hyvin.hiuspuuteri

Pipokautena hiusten lässähtämistä kannattaa kokeilla estää hiuspuuterilla, jonka salaisuus piilee koostumuksessa, joka ei jämähdä tukassa tiettyyn asentoon, vaan pitää hiukset muovailtavana läpi päivän. Todella jämäkkää tukea antaa Osiksen Dust It -jauhe, joka oli ensimmäinen hiuspuuterituttavuuteni. Kuitenkin omaksi suosikikseni on ehdottomasti kiilannut Björn Axénin Styling Powder, joka antaa hiuksille tukea, pidentää hiustenpesuväliä hävittäen rasvaisuutta ja kirkastaa vaalennettujen hiusten tyven juurikasvun. Aivan loistotuote kaikin puolin!hoitosuihke

Näiden lisäksi ehdoton jokapäiväinen tukkatuote on hoitosuihke, jota voi käyttää sekä kosteisiin että kuiviin hiuksiin. Oma suosikkini, jota suihkuttelen tukkaan aina pesun jälkeen muotovaahdon ja lämpösuojan kaveriksi, on Schwarzkopfin Bonacure Moisture Kick. Tämän tuotteen avulla pitkänkin takkutukan saa selvitettyä suihkun jäljiltä kädenkäänteessä ja kuivankarhealta näyttävät suortuvat siloittumaan nopeasti kuivanakin. Suihketta on myös näppärä lisäillä tarvittaessa vaikka pitkin päivää, sillä suihkupullon ansiosta se käy helposti, eikä tuotetta tule vahingossa liikaa latistaen koko kampausta.Surffisuihke

Kaikesta tästä varautumisesta huolimatta joskus sattuu silti hiuspäiviä, jolloin mikään näistä tuotteista ei auta. Silloin kannattaa kaivaa kaapista esiin (vanha rakkauteni), Tigin Love Peace Planet Totally Beachin -surffisuihke, ja antaa hiuksille kunnon merisuolan ja kookoksen tuoksuinen käsittely. Surffisuihke antaa tukkaan rakennetta, karhentaa sitä ja tekee tukasta kesäisen merituulen tuivertaman näköisen. Puhtaista hiuksista sekaisen surffitukan loihtiminen voi olla hieman haastavaa, mutta surffitukan ihanuus piileekin ehkä juuri siinä, että se on aina pesuväleissä sen kolmannen tai neljännen (huonoksi kääntyneen) hiuspäivän pelastaja. Jo yksin tuotteen tuoksu on niin ihana, ettei omista sinne tänne sojottavista surffilaineista voi olla tykkäämättä. (Tuote sopii muuten myös nutturan karhentajaksi suttunutturoita rakastaville, mutta näihin liian sileiden hiusten kanssa taisteleville!)


Kommentoi
Lähetä kommentti