Hemmottelua hiuksille ja mielelle

perjantai 1. helmikuuta 2013
Sain muutama vuosi sitten päätökseen melkoista päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä vaativan urakan. Kavatin nimittäin puolipitkän tukkani täysin oman väriseksi kyllästyttyäni vaalennus/tummennuskierteeseen, jota oli jatkunut jo useita vuosia. Sitäpaitsi kuten kuvitella saattaa, hiukset eivät jokaisen värjäyskerran jälkeen olleet aivan toivotunlaiset, saati sitten hyväkuntoiset.

Kyllästyin kuitenkin omaan beigehtävään tummanvaaleaan sävyyni ja halusin ilmeeseen freesausta. Tällöin tein hiustenvärjäyshistoriani aikana tähän saakka luultavasti elämääni eniten helpottavan ja loppupeleissä edullisimmaksi käyvän ratkaisun, joka ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut mielestäni tylsä, eikä ainakaan epäonnistunut. Päätin ottaa tummanvaalean tukkani täyteen ohuenohuita tuhkanvaaleita raitoja, joita edelleenkin käyn lisäämässä hiusteni tyveen noin kolme kertaa vuodessa tukanleikkuun yhteydessä.

Tällä hetkellä kantamani väri on hyvin luonnollinen ja kestää kasvattaa tukkaa helposti kolmannesvuodenkin ilman, että juurikasvu näkyisi kaivolta kotiin. Olen myös onnistunut kehittämään - kiitos Design Fogan ihanan Marian - hiustenleikkaus- ja värjäyssessiosta mukavan hemmotteluhetken, jota alan odottaa jo heti viimeisimmän kampaamokäyntini jälkeen. Nykyään kuontaloni kauniin värin takana on siis Kuopion keskustasta löytyvän kampaamon, Design Fogan, Maria ja sieltä tarttuvan iloisen mielen takana hyvä palvelu sekä kaunis liike, joka on jo itsessään muusta perustylsästä kampaamomassasta edukseen erottuessaan näkemisenarvoinen.
kuva, foga.fi

Kun astuin tänään sisään liikkeeseen, vastassa tervehti kolmet hymyilevät kasvot. Vaaleat maanläheiset sävyt, kauniit designkalusteet, tuoreet leikkokukat maljakossa ja pöydällä tunnelmaa tuoneet kynttilät saivat oitis mielen rauhoittumaan. Tiedossa oli hemmottelua. Toiveiden kuulemisen jälkeen hiukseni kiedottiin rupattelun kera foliolappuihin, joiden sisällä vaaleat raidat syntyivät. Aineen vaikutusaikana minulle tarjottiin valitsemaani kuumaa kaakaota, tiikerikakkua ja päälle Fazerin Sininen -suklaakonvehti. Tänä aikana on mahdollisuus myös lukea lehtiä tai surffailla netissä jokaisen kampaamotuolin äärestä löytyvällä iPadilla. Kun tuli aika pestä väri pois, istahdin pesupaikalle shiatsuhierovaan tuoliin ja olin vähällä nukahtaa pesun yhteydessä tapahtuneeseen rentouttavaan päähierontaan. Tällä kertaa otin hiustenpesun yhteydessä ekstrana kosteuttavan ja korjaavan ampullihoidon, joka muuten hävitti kertaheitolla talven aikana naurettavuuteen asti yltäneen hiusteni sähköisyysongelman. Toivottavasti vaikutus kestää lopputalven usein paukkuvien pakkasten yli. (Hoitoja on muuten erilaisia useisiin eri tarkoituksiin. Kannattaa kysäistä, jos jokin hiusongelma vaivaa!)
kuvat, foga.fi

Pesun jälkeen hiukseni leikattiin ja muotoiltiin haluamaani tapaan. Viimeistään tässä vaiheessa arjen aiheuttama stressi kaikkoaa hetkeksi rupattelun ja naureskelun lomassa. Kyselin ja kuuntelin kysyvään katseeseeni vastauksena saamiani hiustenhoitovinkkejä. Myös tuotesuositukset kuuntelen aina tarkkaan, jotta osaan hoitaa pitkän leikkuuvälin aikana hiuksiani oikein. Pian tukkani oli taas kuosissa, saanut kiiltoa ja piiloon raidoitettu tyvi raikasti jälleen koko ilmeen. Takana oli taas yksi onnistunut kampaamokäynti ja edessä rennot kampaamovapaat neljä-viisi kuukautta.

kuvat, foga.fi

Tällä kampaamokäynnillä päätin oikein repäistä (repäistä totta tosiaan.. not :D) ja ottaa korvan yläpuolelle toiselle puolen tukkaa mustan tehosteraidan. Olen liian ihastunut tuhkanvaaleaan sävyyni värjätäkseni sitä miksikään muuksi, mutta jokin piristys oli saatava ja päädyin kaikkein turvallisimpaan ratkaisuun, eriväriseen "piiloraitaan". Musta suortuva näkyy riippuen siitä, kuinka hiukseni kampaan. Se ei missään nimessä ole hallitseva elementti, mitä en tahtonutkaan, mutta pienenpientä särmää se kuitenkin tuo tuhkanvaaleaan surffitukkaan, jonka luulen jatkossakin olevan oma juttuni.
(Kuva lopputuloksesta tulossa, kun saan taas maailmalla menevän kameran käsiini. :)
Kommentoi
Lähetä kommentti