DIY - Maalari maalaa pulloja

sunnuntai 25. elokuuta 2013
Löysin tällä viikolla sisustuslehtiä selaillessani huippuhauskan, söpön ja helpon askarteluohjeen. Satuin olemaan samaisena iltana tekemistä vailla, joten päätin samantien kokeilla ideaa. Ohje on peräisin Kodin Kuvalehdestä ja siinä maalataan lasipulloja. Ei kuitenkaan ulkopuolelta, kuten ensin kuvaa vilkaistessani erehdyin, vaan maalipinta tehdäänkin pullon sisään, jolloin ulkopuoli jää kauniin kiiltäväksi.

Ohjeessa kehotetaan valitsemaan maaliksi lakkabensiinillä ohennettu alkydimaali. Itselläni ei kuitenkaan tällaista sattunut nurkissa pyörimään, joten uskaltauduin kokeilemaan maalaamista aivan tavallisella puulle tarkoitetulla kalustemaalilla. Luultavasti hommaan tarkoitettu maali tekisi operaatiosta nopeamman ja kirjaimellisesti vedenpitävän, mutta kyllä maalaus kalustemaalillakin onnistui. Sitä en tiedä, mitä maali sanoo parin viikon jälkeen täydellisesti kovetuttuaan, jos pulloon laittaa kukkaa varten vettä, mutta sepä nähdään sitten. :)

Ensimmäiseksi pullot tulee pestä huolella ja kuivata hyvin, minkä jälkeen pääseekin suoraan asiaan. Maalaaminen tapahtuu kaatamalla juoksevaa maalia pullon sisään ja pyörittelemällä pulloa edestakaisin. Lopuksi ylimääräinen maali valutetaan pois. Pullot voi jättää kuivumaan ohjeen mukaan pullonsuu alaspäin, mutta itse kuivatin pullot oikeinpäin, koska en jaksanut lähteä virittelemään kuivauspaikkaa pihamaalle. En myöskään halunnut pilata pullonsuun reunoille tarkasti muotoilemaani maalia. Minusta pullo on hauska, kun maalipinta pilkistää ulos pullon sisältä.

Nyt pullot ovat saaneet kuivua muutaman päivän ja suurisuisimman pullon sisäpuoli onkin jo täysin kuiva. Ison pullon pohjalla näyttää olevan vielä hieman märkää maalia, mutta jospa se siitä pikkuhiljaa. Näen jo sieluni silmin, kuinka pullot koristavat ensi kesänä vaaleanpunaisin pionein täytettyinä kauniin puutalomme ikkunalautaa. Ensi kesänä kun meillä on oma vanha puutalo..tai itseasiassa jo tänä syksynä! Mutta siitä tarkemmin piakkoin. ;)

Kommentoi
Lähetä kommentti