Nyt meillä on ruokapöytä!

sunnuntai 18. elokuuta 2013
Ai että! Ette usko, kuinka voi huutokaupanteko lämmittää ihmisen sydäntä! Nyt on unelmien ruokapöytä ostettu ja samaan syssyyn tuli vielä neljä tuoliakin. Alkuperäinen Laukaan Puun valmistama Pirkka-kalusto matkaa kotiin piakkoin.

Enää ei edes kismitä niin paljoa, ettei Tapiovaaran Fanetteja löytynyt mistään, niitä kun jokin aika sitten niin kovasti kaipasin. Kyllä herra on osannut suunnitella muitakin kaunokaisia, tässä yksi esimerkki siitä. Nyt minulta puuttuu rakastamistani Tapiovaaran tuotteista enää Mademoiselle, josta kaikista eniten toivon keinutuolia, mutta kyllä pinnatuolikin välttäisi. Sen haaveilemisen tosin siirrän jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Nyt nautitaan näistä!

kuvat finnishdesignshop.fi (värejä muutettu)

Yhden kiperän kysymyksen ääreen kaluston hankkiminen minut tosin nyt asettaa. Tiedän, että on lähestulkoon rikollista koskea alkuperäisten designkalusteiden pintaan, ellei kyse ole hyvin hienovaraisesta entisöinnistä. Värien muutteleminen ja maalin sutiminen sinne tänne harkitsemattomasti pilaa paitsi tuotteen hengen myös arvon. Mutta uskaltaisinkohan silti..?

Näen niin vahvasti sieluni silmin aikojen saatossa kellastuneen ja tummentuneen pöydänkannen valkoiseksi petsattuna tai maalattuna, että saatan joutua syyllistymään edellä mainittuun.. Katsokaa nyt, mikä voisi olla kauniimpaa kuin mustajalkainen (alkuperäinen väri) ja valkokantinen Pirkka-pöytä! Sydämeni sulaa.. En malta odottaa päästä sovittelemaan kaikkia kauniita pinnatuolejani ja sarjan omia tuoleja pöydän ympärille.
kuva finnishdesignshop.fi (värejä muutettu)

3 kommenttia on "Nyt meillä on ruokapöytä!"
 1. Ennen olin tarkka siitä, että vanhat "arvoesineet" on pidettävä alkuperäisessä asussaan. Olen kääntänyt kelkkani täysin. Teollinen sarjatuotanto ei ole niin merkittävää arvotavaraa, että ihmisten täytyisi asua museoissa. Esineestä, jonka muotoilu viehättää, saa tuunata kotiinsa aivan oman näköisensä.

  Ja se jälleenmyyntiarvo. Hankitko pöydän sijoitusmielessä vai tuomaan iloa kotiinne? Maalaa pöytälevyyn vaikka pääkalloja ja liimaa strasseja, jos se sellaisena ilahduttaa teitä vielä enemmän. :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaapi soitella valmistajalle ja kysellä värikoodeja! :) Itse kunnostin ja maalatutin itselleni Artekin Domus tuolit nyt kesän aikana, ja soitin vaan kertaalleen Artekin myymälään jossa osasivat kertoa minulle oikean värikoodin! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, kiitos vinkistä Malena! Eipä olisi itselleni tullut mieleenkään! Täytynee kääntyä heidän puoleensa, kun vihdoin pääsen maalauspuuhiin! :)

  VastaaPoista