Jouluaskarteluja - kalenteriluukku 14

sunnuntai 14. joulukuuta 2014
Mummoni on ollut aina valtavan taitava käsitöissä. Siksi minulla ei koskaan ole ollut pulaa villasukista, -paidoista, -pipoista tai -lapasista. Myös monet ommellut vaatteet ovat olleet mummoni käsialaa ja hänen ansiostaan neulepuikot ja ompeluvälineet pysyvät ihan hyvin minunkin hyppysissäni. Askartelutaidoissa vedän kuitenkin pidemmän korren ja tänään oli minun vuoroni opettaa mummolle jotain.

Pakkasin iltapäivällä koiralapset, joulumusiikkia ja vähän askartelutarvikkeita mukaani ja suuntasin mummoni ja ukkini luo viettämään askarteluiltaa. Mukana oli ohje paperikuusen sekä paperitimantin taitteluun ja niitä väkersimme mummon kanssa pilkullisesta lahjapaperista.

Olimme lopulta aika ylpeitä tuotoksistamme, vaikkeivät ne ehkä aivan yhtä skarppeja olleetkaan kuin alkuperäisessä ohjeessa. :D Mummo arvuutteli hetken kuusta taitellessaan, tuleekohan siitä kuusi ollenkaan, vai muuttuuko koivuksi, mutta oli valmiiseen oman näköiseensä koristeeseen varsin tyytyväinen. Syystäkin. Totesi kuitenkin vielä lopuksi lempeään tapaansa, että eiväthän kaikki kuuset luonnossakaan samanlaisia ole.

Näitä koristeita tahdon askarrella useampia ennen joulua ja lisäilen lähipäivinä ohjetta tänne blogiinkin. Pitäisi vaan ensin hommata hopeanväristä paperia, jotta timantit sointuvat nätisti muiden koristeiden joukkoon valkoisen joulukuusemme oksille..


4 kommenttia on "Jouluaskarteluja - kalenteriluukku 14"
  1. Ihana ilta varmasti ollut sekä lapsenlapsella että mummolla!
    Yritin kommentoida tuota laulukirjaa, mutta en löytänyt "Kommentoi" -kohtaa...?

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä lystiä! Vaikka mummoni sanoi useaan otteeseen, ettei hän ole koskaan ollut mikään askartelija, kyllä sorminäppäryydestä ja kappaleen hahmottamisesta huomasi, että käsillä on tullut elämän aikana taiteiltua! :)

    Jostain syystä kommentointimahdollisuus ilmestyy blogiin välillä pitkällä viiveellä. Olen yrittänyt selvittää ongelmaa vielä ratkaisua löytämättä.. :/

    VastaaPoista