Origamitimantti, DIY - kalenteriluukku 22

maanantai 22. joulukuuta 2014
En minä nyt ehtinyt viikon aikana etsiä hopeista paperia, jotta olisin päässyt taittelemaan kuuseen sopivia timantteja. Sen sijaan kaivelin kaapista ruskean paperin, joka on ihan nättiä sekin. Tässä nyt kuitenkin lupaamani origamitimantin ohje, joka muotoutui käsissäni sattumalta. Tarvikkeiksi tarvitaan neliönmuotoinen paperi, narua ja liimaa.

Leikkaa paperista neliönmuotoinen pala ja taittele se kulmasta kulmaan.

Seuraavaksi käännä syntyneen kolmion terävät kulmat tasaan kolmion alakärkeen.
Taita sitten syntyneen pienemmän neliön kulmat ja sivut kohti keskitaitosta.
Leikkaa ylimääräiseksi jäänyt kolmio saksilla pois.

Taita alareunasta pienet kolmiot kuvien osoittamalla tavalla kohti kolmion pitkiä reunoja. Jos taitat kolmion puoliksi, voit taittaa pienet kolmiot toiselle puolelle peilikuvana.

Seuraavaksi voit avata paperin. Nyt käsissäsi pitäisi olla kahdeksankulmio, jonka sisään muodostuu tähtikuvio.
Taita kaikki reunan pienet kolmiot vastakkain kappaleen sisään. Huomaa, että kappaleen joka toinen pitkä sivu taittuu sisään ja joka toinen ulospäin. (Onpas muuten kauniisti kuluneet kynsilakat. :D)

Nyt kappaleen tulisi näyttää yläkuvien kaltaiselta avonaiselta, tähtimäiseltä timantin puolikkaalta.
Alakuvassa näkyy, kuinka timantti lopulta puristetaan suppuun.

Ensin on kuitenkin aika lisätä naru. Ennen narun pujottamista kappaleeseen kannattaa tehdä reikä neulan avulla. Solmi narun päät kappaleen sisäpuolelle ja vedä narulenkki ulos kunnes solmukohta ottaa kiinni.

Levitä lopuksi liimaa kappaleen sisään pitkille sivuille sekä jokaiselle pienelle kolmiolle. Myös alareunaan timantin suuaukolle on hyvä laittaa vähän liimaa. Purista kappale yhteen ja varmista, että liima tarttuu joka puolelta. Nyt timantti on valmis ripustettavaksi.

Ps. Mikäli haluat taitella kolmiulotteisen ison timantin, saat sellaisen, kun liimaat kaksi avonaista tähtimäistä timantinpuolikasta sakarat vastakkain. Tällöin taitokset tulee olla tehtynä millintarkasti. Ehkä tämän vuoksi tässä taloudessa on nähty vain tätä yksinkertaisempaa timanttimallia. ;)
Kommentoi
Lähetä kommentti