Aurinkoa, kiitos!

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013
Missä on kesä ja kärpäset, kun minulla on uudet aurinkolasit!? Tässä kevään korvalla haave ikiunelmareiskoista nosti yhtäkkiä niin näyttävästi päätään, että aloin lopulta uusien aurinkolasien metsästykseen. Kärkyin työkaverini vinkistä haukkana nettikauppa-alennuksia ja iskin kiinni, kun sunglassesshop.comista irtosi Wayfarer 2132:t -20% alella. Kaupasta sai myös -10% alekoodin liittymislahjaksi..tämä lienee voimassa edelleen. Hyviä alekoodeja kyseiseen kauppaan löytyy netistä jatkuvasti. Lasientarpeessa olevien kannattaa siis käydä metsästykseen. Tosin nykyään hyviä diilejä ja aleja saa silmälasiliikkeiden kivijalkamyymälöistäkin. Näissä asioidessa kehyksen valinta on myös aina helpompaa, koska apu on kirjaimellisesti käden ulottuvilla.
Ostin edellisenä kesänä itselleni silmälasiliikkeestä ensimmäiset "oikeat" aurinkolasit, joihin ajoturvallisuutta lisäämään otin myös vahvuudet. Malli on Ray-Banin Aviator 3025, enkä ole hetkeäkään katunut hankintaani. Pikkaisen tosin kirpaisi kahden ja puolensadan euron hinta, joka johtui vahvuuksilla valituista linsseistä, mutta onpahan nyt mukavaa ja turvallista ajella autoa auringonpaisteessakin.

Wayfarerit ovat olleet ikiaikainen haaveeni, mutten ole vain koskaan raaskinut hommata laseja. Vahvuuksilla valitsemani Aviator-malli kiri viime kesänä mustien unelmien ohi, sillä pilottimalli on kuitenkin aina ollut suosikkini ja malliltaan varmin valinta tyyliini sekä tietysti kasvojeni muotoon. Ilmeestä vekkulimman luovat Wayfarerit eivät kuitenkaan suotta ole olleet jo vuosikymmeniä kuuminta hottia, eihän niiden luomaan ilmeeseen vain voi kyllästyä koskaan!
2132, New Wayfarer, on uudistettu malli alkuperäisestä 2140 Wayfarerista. Uusi malli poikkeaa 2140:stä kokonsa, sanka/kehyskulmansa sekä kehyksen muotonsa puolesta. Vierekkäin asetettuina näen itse 2140:n hieman ns. kissansilmäisempänä kuin uuden mallin. 2132 ei näin mielestäni ole aivan yhtä haastava kuin muotoilullisesti näyttävämpi esikuvansa. Se myös sopii pienikasvoiselle hyvin. Omat lasini ovat kokoa 52mm ja sattumalta kehyksen koko ja malli täsmäävät täysin omiin silmälaseihini. (Ilmankos uudet lasit tuntuivat heti omilta.)

Olen laseihin oikein tyytyväinen. Nyt puuttuvat vain ne kuuluisat aurinkoiset kevätpäivät, jotta lasit pääsisivät tositoimiin! (Ja minä lupaan, että lasit näkyvät täälläkin nenälläni vielä useissa kuvissa. Jotenkin vaan tähän väliin sellainen vessanpeilin ääressä kännykällä omasta naamasta napattu kuva olisi pilannut fiiliksen. Joten jättäkäämme homman siksi vielä vain näin puheiden tasolle;)
Kommentoi
Lähetä kommentti