Ihanaa naistenpäivää!

perjantai 8. maaliskuuta 2013
Naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran maaliskuun 19. päivänä vuonna 1911. Tällöin juhlapäivää viettävät maat olivat Itävalta, Tanska, Saksa sekä Sveitsi. Nykyään kansainvälistä naistenpäivää vietetään ympäri maailman paikallisten historiallisten ja kansallisten perinteiden kanssa yhteensopivalla tavalla 8. maaliskuuta.

Vuonna 1975 YK:n yleiskokouksessa hyväksytyn päätöslauselman myötä tunnustettiin naisten merkitys rauhanrakennustyössä ja kehityksessä. Lisäksi vaadittiin syrjinnän päättymistä sekä naisten täysimittaisen tasa-arvoisen osallistumisen tukemista. Tänä päivänä vietettävä naistenpäivä onkin ajankohta, jolloin pohditaan tähänastisia edistysaskeleita, vaaditaan muutoksia sekä muistetaan tavallisten naisten rohkeaa ja määrätietoista toimintaa naisten oikeuksien puolesta.
(faktat lainattu unwomen.fi) 

Oma elämänviisauteni, samalla suosikkimietelauselmani kannustaa minuakin pyrkimään kohti tärkeitä tavoitteitani. Se on myös auttanut toteuttamaan niitä. Mielestäni se on hyvä kannustin kaikille meille unelmiamme tavoitteleville naisille ja siksi haluan jakaa sen kanssanne.

Ihanaa naistenpäivää siskot!
Kommentoi
Lähetä kommentti