Kynsitekstiä tekstikynsistä

maanantai 4. maaliskuuta 2013
Löysin netin ihmeellisestä maailmasta hauskan kynsivinkin, jota oli toki kokeiltava. Lisäksi pääsin samalla testaamaan uutta kynsilakkaani, joka oli tuliainen itselleni Münchenin reissusta.


Olin jo kauan haaveillut harmaasta kynsilakasta, mutten vain ollut saanut aikaiseksi hankkia moista. Yhden messupäivän päätteeksi työkaverini kanssa Riem Arcaden -kauppakeskuksessa pikapikaa päivällisellä pyörähdettyämme matkaani tarttui myös kyseinen puteli. Lakka on Kiko-merkkinen ja hinta oli varsin edullinen, alle 3€.

Uusi suosikkivärini päätyi siis kynsilleni pohjaväriksi. Muut tarvikkeet tekstikynsien tekemiseen ovat kirkas päällyslakka, sanomalehtipaperi sekä alkoholitilkka. Pohjavärin annetaan kuivua kokonaan, minkä jälkeen on vuorossa koristelujen tekeminen. Nämä tehdään kynsi kerrallaan ja aikaa kannattaa varata yhteensä 5-10min.
Aloita kastamalla lakattu kynsi alkoholitilkkaan. Asettele kastetulle kynnelle sanomalehtipaperipala valittu tekstipätkä alaspäin. Painele paperia tasaisesti kynnelle, kunnes paperinpala on ensin kastunut ja alkaa hetken päästä kuivahtaa. Poista paperi ja tadaa, kynnellä on hauska tekstikuvio.

Kynnet viimeistellään lakkaamalla kirkkaalla päällyslakalla. Huomaathan, että päällyslakan ensimmäinen kerros tulee levittää yhdellä nopealla sipaisulla, sillä teksti leviää useammalla siveltimen vedolla. Näin kävi ensikertalaisena minullekin, kuten kuvasta näkyy. Ensimmäisen kerroksen jälkeen voi sitten levittää paksumman ja huolellisemman päällyslakkakerroksen.

Mitä vaaleamman aluslakan valitsee, sitä paremmin teksti luonnollisesti näkyy kynsistä. Itse halusin harmaaseen lakkauksen vain pientä piristystä ja siihen tekstikoristeet sopivat varsin kivasti.

Aurinkoista viikonalkua kaikille!
3 kommenttia on "Kynsitekstiä tekstikynsistä"
  1. Näyttää liiankin helpolta ollakseen totta... Noista tuli tosi kivat! Ehkäpä voisin kokeilla joskus itsekin.:)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat! Pitänee hankkia alkoholia tilkka.

    VastaaPoista