Herkullista pääsiäistä!

torstai 28. maaliskuuta 2013
kulho, Iittalan Kastehelmi

Tänä vuonna pääsiäispupu voi piilottaa meille tarkoitetut suklaamunat muualle, sillä tämän pääsiäisen herkku on itsetehty toffee. Ohje on superhelppo ja olen sen alunperin poiminut internetin ihmeellisestä maailmasta. Itse en ole ohjetta sen kummemmin muokkaillut, mutta jos mielikuvitusta riittää, voi toffeesta taivutella lisäämällä, vähentämällä tai vaihtamalla aineita moneen eri suuhun sulavia herkkupaloja.

Kalorittomia nämä naminöttöset eivät todellakaan ole, mutta sokeria näihin ei tule lainkaan. Joten kaikille sokeritonta ruokavaliota noudattaville, tässäpä oiva porsaanreikä herkkuhetkiin. ;D

Toffeen tekoon tarvitset:

1,5dl hunajaa
2dl sokeritonta maapähkinävoita
0,5dl saksanpähkinöitä
0,5dl pekaanipähkinöitä
0,5dl manteleita
2tl kookosjauhoa tai -hiutaleita
(päälle merisuolaa)

Toffeet valmistuvat kädenkäänteessä näin:

Hienonna pähkinät ja mentelit veitsellä tai yhdessä hurauksessa tehosekoittimella.

Heitä paistinpannulle hunaja. Lämmitä ja hämmennä hunajaa keskilämmöllä, kunnes se alkaa vaahdota. (Huomaat kyllä, koska tämä tapahtuu.) Pudota tässä vaiheessa lämpötila pienimmälle. Halutusta toffeen kovuusasteesta riippuen hämmentele hunajaa 5-8 minuuttia vaahtoamisen alkamisesta. (Mitä kauemmin lämmität, sen sitkaampi toffeesta tulee.)

Tämän jälkeen sekoita joukkoon maapähkinävoi. Hämmentele huolella, ja kun seos alkaa saeta, lisää pähkinämantelirouhe sekä kookos. Sekoita hyvin ja kaada lopuksi leivinpaperille. Tasoittele toffee paperille lastalla taputellen. Jottei lasta tartu toffeeseen, kannattaa lastaa kastaa taputusten välillä haaleaan veteen.

Lopuksi (ennen tai jälkeen toffeen kovettumisen) leikkaa toffee paloiksi, annostele nätisti tarjoiluastiaan ja herkuttele kaverin kanssa. Ainiin, päälle voi sirotella merisuolakiteitä, jos sattuvat sopimaan omaan makuun.

Herkullista pääsiäistä kaikille!
Kommentoi
Lähetä kommentti