Äitiysloma

tiistai 15. marraskuuta 2016

Odotettu, jännitetty ja mietityttänyt äitiysloma on alkanut. En oikein vielä tiedä, mitkä fiilikseni ovat. Tuntuu lähinnä oudolta. Siinä mielessä helpottavalta, että olo on yllätyksekseni jo tässä vaiheessa (34+6) enimmäkseen tukala. Vatsa tuntuu välillä tosi isolta, kiristävältä, painavalta ja vauvan venyttelyt tekevät kipeää. Vatsa-, selkä-, kylki- ja uutena lonkkakivut herättävät yöllä ja pakottavat vaihtamaan asentoa, mikä myös tekee kipeää. Onneksi kuitenkin asennon vaihtojen välissä nukun melko hyvin. Tosin selällään nukkujalle on ollut haaste opetella pelkkää kyljellään nukkumista, joka tässä vaiheessa on oikeastaan pakollista paitsi verenkierron kannalta, myös siksi että selällään oleminen sattuu.

Mutta vaikka fyysisesti tekeekin hyvää olla kotona, on silti ajatuksena perin kummallista olla poissa töistä noin vuoden verran. Toki ajatukset muuttuvat, kun vauva syntyy, mutta vielä tässä vaiheessa (kun on tottunut vuosikausia tekemään melkein enemmän töitä kuin olemaan vapaalla) on muutos suuri, jopa stressaava. Tekemisen puutteen vuoksi en tosin ehdi tylsistymään, kyllä minä aina olen pitänyt huolen, että projekteja riittää suuntaan jos toiseen. Nytkin. Mutta on se vaan outoa, kun toinen lähtee töihin ja itse jää aamulla kotiin. Vaatii totuttelua.

Siitä tykkään kyllä, että nyt saan hissukseen hoitaa sellaisia kotiaskareita, jotka arkena tuppaavat jäädä prioriteettilistan hännille. Olen esimerkiksi purkanut valtavaa pyykkivuorta ja kun se on kokonaan kadonnut, keskityn vauvan vaatteiden pesuun ja valmiiksi laittamiseen. Haaveilen myös jääkaapin pesusta, vaikka vähän jännitän, jaksanko kyykkiä niin kauan, että saan koko kaapin kerralla puhtaaksi. Vaikka voinhan tehdä senkin osissa ja vaikka monena päivänä. Mikäs kiire tässä… Voisin kohta myös aloittaa joulun laittelemisen. Koristella kotia ja keksiä paikan kuusellekin. Viime vuonna valkoinen muovikuusemme jäi kokonaan kaappiin, mutta nyt haluan sen taas laittaa. Myös vauvaa varten voisin laitella valmiiksi vielä yhtä sun toista. Jonkun päivän aion pyhittää kokonaan Harry Potter DVD -boxille ja olisihan tuossa pari kivaa kirjaakin luettavaksi. Joten eiköhän tähän lomailuun pian totu. ;)
Kommentoi
Lähetä kommentti