Lokakuun New Look

maanantai 7. marraskuuta 2016
Matkuksen New Look -muuttumispäivät, joita olemme valokuvaaja Petran kanssa tehneet, ovat aina mukavaa vaihtelua perustyöpäiviin, jotka pääasiassa kuluvat toimistolla. Edellisestä New Lookista itseäni erityisesti kiinnostavan teki stailaavana ollut vaateliike, joka on varmasti suurimmalle osalle suomalaisista tuttu, mutta vaatteiden osalta saattanut jäädä hieman vieraammaksi. Tai näin ainakin itse olen Marimekon kokenut. Mielikuvissani Marimekon vaatteet ovat pääasiassa olleet mallinsa puolesta kovin erikoisia (kun on nähnyt kuvia heidän muotinäytöksistään) tai tylsähköjä (tulee mieleen sininen Unikko-kuosinen kotelomekko, liekö muistoja 90-luvulta?). Toki silloin tällöin olen bongannut mallistosta itseänikin kiinnostavia ihanuuksia, mutten tiennyt tarjolla olevan niin paljon omaankin makuuni sopivia vaihtoehtoja.


Lokakuun muuttujana oli 32-vuotias Jonna, joka kertoi olleensa aiemmin värikäs, iloinen ja persoonallinen tyyppi, mutta kadottaneensa itsensä viime vuosien pitkien sairauslomakausien myötä. Ikävä selkävaiva on pakottanut pysymään paljon kotona ja sen myötä oma tyyli on hiljalleen kadonnut. Pääasiassa Jonna on viimeaikoina pukeutunut mustiin väljiin vaatteisiin. Myös aiemmin tärkeä juttu, hiukset, ovat Jonnan harmiksi jääneet vähemmälle huomiolle. Koska edessä ovat uudet haaveet ja haasteet, oli aika kaivella esiin aiempi iloinen Jonna sekä uusi tyyli, jonka kanssa kelpaa taas kulkea itseään ryhdikkäästi kantaen.


Marimekossa Anu esitteli monia kuoseja eri väreissä ja eri mallisissa yläosissa. Myös materiaaleissa oli valinnanvaraa silkistä puuvillaan. Harmaa Adam-kuosinen mekko ihastutti sivutaskuillaan ja rentoudellaan. Mekko sopii hyvin puettavaksi niin sukkahousujen kuin ohuiden housujenkin kaveriksi. Samaa kuosia oli myös mustavalkoisessa silkkisessä Gurli-mekossa. Etsintää jatkettiin kuitenkin paitavalikoimasta, sillä haussa oli jotain värikkäämpää ja yläosan malliltakin toivottiin muuta kuin mekkoa tai tunikaa, sillä Jonna oli pukeutunut väljiin kaapuihin jo tarpeeksi kauan.


Myymälästä löytyi myös mukava valikoima erilaisia laukkuja. Kankainen Kerttu-laukku näyttää mielestäni klassikko-olkalaukku Urbaanin söpöltä pikkusiskolta. Aika veikeä tapaus, vaikka voiton veikin naisellisempi, nahkainen Vieno-laukku, joka sopii mallinsa ja materiaalinsa puolesta niin arkeen kuin vähän siistimpäänkin tilaisuuteen. Laukku muuntuu kätevästi myös simppeliksi clutchiksi, sillä olkahihna on irrotettava. Tykkään.


DinSkossa Anni kantoi sovitettavaksi ison kasan nilkkureita. Valinnanvaraa löytyykin nyt runsaasti, sillä hyllyt tuntuivat notkuvan juuri erilaisista nilkkureista. Värivaihtoehtojakin on kivasti, mutta eniten tarjolla on mustaa. Ja sehän sopi, sillä mustaa kenkää nyt haettiinkin. Selän vuoksi Jonna joutui ohittamaan kaikki täysin tasapohjaiset mallit ja sovitettavaksi valittiinkin matalalla ja keskikorkealla korolla varustettuja kenkiä. Muutaman suosikin joukosta mukaan lähti kenkäpari, jossa oli kultaisine yksityiskohtineen mukavasti asennetta.


Laura totesi Glitterissä heti alkuun, että Jonnan kannattaa keskittyä näyttäviin korvakoruihin, jotka pääsevät hyvin oikeuksiinsa lyhyen hiusmallin rinnalla. Korujen kultainen sävy valikoitui aiemmin valittujen kenkien sekä pikkulaukun yksityiskohtien mukaan, ja oli sitä paitsi Jonnan oma suosikki. Hauska uusi tuttavuus olivat korvakorusetit, joissa on sekä pienempiä että suurempia koruja, jotka puetaan eriparisina. Myös vartalokorut olivat tulleet valikoimaan.


Hiusmuutos aloitettiin sävyjen valinnalla ja Hairlekiinissa Heli esittelikin värikartan vaihtoehtoja, joilla oli suunnitellut värjäävänsä Jonnan hiukset. Erilaisia viileitä, hohtavia sävyjä valikoitui yhteensä huimat kuusi kappaletta. Niillä Jonnan lyhyt tukka värjättiin useammassa osassa. Kaikkein lyhyin osio sai tummimman sävyn ja latvaa kohti käytettiin aina vaaleampaa. Näin hiuksiin tuli syvyyttä ja eloa. Koska Jonnalla on käynnissä hiustenkasvatusprojekti, ei tukkaa lyhennetty paljoakaan. Kuivat latvat napsittiin pois ja kokonaisuutta kevennettiin ja muotoiltiin.


Meikkipuoli oli Jonnan arjessa jäänyt kaikista vähäisimmälle huomiolle ja hän olikin tyytyväinen saadessaan vinkkejä, kuinka herätellä meikkaustaitoa uudelleen eloon. Emotionissa Riina loi Jonnalle kauniisti kasvojen parhaita puolia korostavan meikin, jota muuntelemalla pärjää arjessa ja juhlassa.

Uusi vinkki oli levittää meikkivoide vedellä kostutetulla pyöreähköllä meikkisienellä, jolla saadaan aikaan tasainen ja kuulas lopputulos. Tätä voisin itsekin kokeilla, koska kaikkiin aiempiin meikkisienikokeiluihin tympääntyneenä olen levittänyt meikkivoiteen vuosikausia käsin. Toimiva sekin, mutta aika paljon sotkuisempi tapa. Riina näytti myös, mihin kohti kasvoja valokynä levitetään, kun tehdään korostuksia, ja neuvoi, kuinka huuliin luodaan muhkea 3D-efekti. Tämä onnistuu kahdella huulipunalla, kun keskelle levitetään vaaleampaa ja reunoille tummempaa sävyä.


Uusi hiusväri ja utuinen nuden sekä ruskean sävyistä koostuva silmämeikki toivat Jonnan silmät upeasti esille. Myös vihreä osoittautui Jonnan väriksi, vaikkei sitä ollut koskaan aiemmin vaatekaapista ja Jonnan yltä löytynytkään. Keveä vartalokoru toi lookiin ihanasti leikkisyyttä ja kenkien kultaiset yksityiskohdat kaivattua, kadotettua rokkia asennetta. Muuttumispäivän jälkeen kotiin lähti uuden tyylin löytänyt iloinen, itsevarma, kaunis Jonna.Kaikki kuva: Petra Tiihonen, Alias Studiot
Kommentoi
Lähetä kommentti