Avokadopasta

tiistai 22. marraskuuta 2016
Kolme vuotta sitten avokadopasta oli valtakunnallinen ilmiö ja googlatuin resepti, ja siitä meidänkin kodissamme puhuttiin. Silti olen onnistunut tähän päivään saakka välttämään sen aidon ja alkuperäisen pastaohjeen kokeilemista. Virhe, sillä tänään ensimmäistä kertaa valmistamani Alexander Gullichsenin avokadopasta oli ihan törkeän hyvää! Meni kertaheitolla sekä omani että miehen pastaruokasuosikkien kärkisijoille.


Samalla täytyy mainita ehkä paras pasta, jonka olen kaupanhyllystä löytänyt, Semperin gluteeniton tagliatelle. Sanat gluteeniton ja pasta eivät välttämättä äkkiseltään ole kaikkein houkuttelevin yhdistelmä, sen verran montaa huonoa gluteenitonta pastaa ainakin itse olen maistanut, jopa ravintoloissa. Mutta tämä kananmunaa sisältävä nauhapasta on tähän mennessä hakannut kaikki tavalliset pastat ja kaikki gluteenittomat pastat, joita olen syönyt. Kannattaa kokeilla.

Keittoajan kanssa täytyy tosin olla tarkkana, sillä pasta menee helposti liian pehmeäksi ja lopputuloksesta tulee yksi suuri pastamöykky. Makuun se ei toki vaikuta, mutta ainakin meillä al dentena pastansa nauttiva mies kutsuu pehmeäksi (joskus tarkoituksellani, buahahaha) keittämääni tagliatellea leiväksi pasta-annoksen sijaan. Tänään olin tosin tarkoituksella tarkkana ja sainkin ihan erikseen kehut pastan kypsyydestä. ;)
Kommentoi
Lähetä kommentti