Talentti tämäkin

perjantai 4. marraskuuta 2016

Minulla on ihan mieletön kyky, jolla ei välttämättä kannattaisi ylpeillä, mutta aion silti vähän. Olen ihan äärettömän taitava välttelemään ärsyttäviä pieniä tehtäviä, jotka on kuitenkin lopulta pakko hoitaa. Useimmiten välttely on aivan konkreettista, mutta vähintäänkin mielikuvituksen tasolla sitä tapahtuu ellei päivittäin, niin ainakin viikoittain. (Tarkennuksena kuitenkin, että puhun nyt omasta arjestani. Töihin tai muihin ihmisiin vaikuttavissa asioissa olen tunnollinen.)

Olen monesti ajatellut, että kykyni vältellä tiettyjä askareita ja keksiä mielikuvituksessani mitä luovempia ratkaisuja ja suunnitelmia välttyäkseni tekemästä jotain, lähentelee välillä jo taidetta. Joskus tosin käy niinkin, että konkreettinen välttely johtaa lopulta paljon suurempaan vaivaan, kuin jos homman olisi hoitanut heti alta pois. Tämän kyseenalaisen kyvyn innoittajana on ehkä toiminut lapsuuden suuri idolini Aku Ankka toilailuineen. Hänhän on tunnetusti aika mestari oikopolkujen (joskus kiertoteiden) keksijä ja näkee sen eteen kunnioitettavan paljon vaivaa. Eikä tämä idoliani ja itseäni yhdistävä talentti välttämättä niin huono asia ole, vaikka kuulostaakin ja voi joskus näyttää silkalta laiskuudelta. Olen oikeastaan aika varma, että tämä taito ja jatkuva mielikuvituksen käyttäminen ovat osaltaan olleet kehittämässä luovaa ongelmanratkaisukykyäni. Joka taas on ohjannut minua elämässäni monien niiden haasteiden pariin, joista nyt nautin esimerkiksi työelämässä. Ei siis pidä koskaan aliarvioida mitä oudoimpienkaan kykyjen tai ominaisuuksien voimaa. :D

Ps. Kuinka tämä kaikki liittyy oheiseen kuvaan, oli lähes hävettävän pitkä aika, jonka olin vältellyt meikkisiveltimieni pesemistä. Se ei ole lainkaan lempipuuhaani, vaikka onkin yksi niistä arjen ajoittaisista pikkunakeista, joiden kannattaisi olla. Olen myös monesti miettinyt, millä pesuaineella meikkivälineet olisi oikeasti parasta pestä ja käyttänyt usein ihan astianpesuainetta. Tällä kertaa kokeilin Make Up Storen öljytöntä Eye Foam Removeria. Hyvin tuntui toimivan.
Kommentoi
Lähetä kommentti