Kosmetiikkakokeilu nro2

perjantai 4. tammikuuta 2013
Joka vuosi talvi koettelee ihoamme: kasvot kuivuvat, huulet halkeilevat, kädet tuntuvat ja näyttävät vanhenevan puolen vuoden aikana kymmenen vuotta ja koko muun kropan iho karisee kuivuuttaan jonnekin kodin ja työpaikan välille. Eivätkä jalkapohjatkaan ole tässä kuivuuskimarassa poikkeus.

Kaivelin tänään jälleen kosmetiikkanäytevarastojani ja löysin mielenkiintoiselta vaikuttavan talven kuivattamaa ihoa korjaavan tuotteen, AHAVAn Leave-on deadsea mud -jalkavoiteen. AHAVA on ihonhoitosarja, jonka tuotteet sisältävät Kuolleen meren alueen ainesosia. Ravintorikkaiksi todetut aktiiviaineet lupaavat tehdä ihosta pehmeän ja kiinteän sekä suojata ulkoisilta haittatekijöiltä kuten saasteilta.

Koska tiedossa oli vapaailta, päätin hemmotella jalkojani oikein ajan kanssa. Niinpä laitoin itselleni jalkakylvyn, otin lasin punaviiniä ja asettauduin jalat kuumassa kylvyssä sohvalle elokuvan katseluun. Pidän kovasti aikoja sitten hankkimastani Dermosilin Foot Therapy -jalkakylpysuolasta, josta tämänkin päiväinen kylpy syntyi. Suola tuoksuu voimakkaasti piparmintulle, joka virkistää aina jalkojen lisäksi myös mieltä. Kylpysuola sisältää kamferullia, eukalyptusta sekä mentolia, joilla kerrotaan olevan (ja oman kokemukseni mukaan onkin) virkistävä, rentouttava, antiseptinen ja liikahikoilua säätelevä vaikutus. Suola myös pehmittää mukavasti ihoa, jolloin siitä tulee vastaanottavaisempi muille hoitotuotteille.

Dermosil tuotteet löydät Dermoshopista.






Jalkakylvyn jälkeen oli aika varsinaisen testin. En viitsinyt ruveta säilyttelemään avaamaani näytettä, joten lurautin kerralla rasvaa jaloilleni koko näytteen verran. Vaikka kuivat jalkapohjani imaisivatkin reilun annoksen voidetta itseensä, oli koko näytteen tursottaminen jaloille hieman liioittelua. Voide oli nimittäin riittoisampaa kuin olin odottanut, ja kun olin saanut rasvattua jalkapohjat, -pöydät ja lähes puolet sääristänikin, tuotetta olisi vieläkin jäänyt vaikka kaverille jaettavaksi.

Deadsea mud -voide tuntui miellyttävältä iholla ja kosteuttavan vaikutuksen huomasi heti. Vielä tuntienkin jälkeen iho tuntui mukavan pehmeältä ja jalat keveiltä. Miellyttävä tunne kuitenkin vaihtui pian pettymykseen tätä tekstiä kirjoittaessani ja samalla AHAVAsta lisää tietoa etsiessäni..

Epäeettinen kosmetiikkakokeilu

AHAVA oli minulle tuotemerkkinä uusi tuttavuus, eikä minulla ollut merkistä tai sen alkuperästä ennen tätä iltaa lainkaan tietoa. Hetken aikaa merkkiin tutustuttuani esiin nousi tuotteiden alkuperämaa Israel sekä useita tekstejä, joissa käsiteltiin Israelista tuotavien tuotteiden eettisyyttä. Useissa teksteissä mainittiin tuotemerkki AHAVA ja kaikissa lähteissä viesti oli sama: Suomessa kaupataan tuotteita Israelin laittomista siirtokunnista.

"Suomi ja EU ovat tuominneet Israelin toimet siirtokunnissa eivätkä tunnusta siirtokuntia osaksi Israelin valtiota. EU ja YK ovatkin vaatineet Israelia vetäytymään miehittämiltään alueilta. Siirtokunnissa tehdyt tuotteet eivät myöskään ole oikeutettuja tullihelpotuksiin, jotka sisältyvät EU:n ja Israelin väliseen vapaakauppasopimukseen.

Finnwatch kehottaa selvityksessään, että suomalaiset yritykset katkaisisivat yhteistyön siirtokuntien kanssa kokonaan tai ainakin merkitsevät tuotteiden alkuperän oikein." (www.taloussanomat.fi 6.3.2012)

Löysin ja tutustuin myös Kirkon Ulkomaanavun teettämään ja Finnwatchin toteuttamaan selvitykseen "Kielletyt hedelmät", jossa 56:n sivun verran kerrotaan eettistä tarkastelua kestämättömästä kaupankäynnistä siirtokuntien kanssa. Ja jälleen oman roolinsa ottaa myös kosmetiikkamerkki AHAVA.

Tämän illan kosmetiikkakokeilu kääntyikin siis lopulta pettymykseksi, vaikkakin positiivisena puolena mainittakoon, että ensi kerralla olen himpun verran valveutuneempi valitessani kosmetiikkaa käyttööni.
Kommentoi
Lähetä kommentti