DIY - Vuosi 2013

keskiviikko 2. tammikuuta 2013
Vuosi vaihtui vasta, mutta minä olen kahden ensimmäisen päivän aikana ehtinyt jo niputtaa koko kuluvan vuoden yhteen pakettiin. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että olisin suunnitellut kalenterini täyteen vuodeksi eteenpäin tai että eläisin uskossa, ettei uusi vuosi voisi tuoda mitään uutta ja jännittävää mukanaan, ehei..vaan minäpäs toteutin vihdoin yhden helpoimmista ja kauimmin haaveilemistani DIY-ideoista.

Näin viime syksynä ystäväni luona pelkistetyn kauniin seinäkalenterin. Kalenteri koostui taustalevystä, kierrevihkosta (jonka kullekin sivulle oli printattu yksi kuukausi) ja paperiklipsistä, joka piti koko komeuden kasassa. Kalenterin idea oli niin veikeä ja simppeli, että päätin jo tuolloin askarrella itselleni samanmoisen.


Kalenteria varten tarvitaan ohut mdf-levy (myös esim. paksu pahvi sopii hyvin), 12 kpl papereita ja paperiklipsi. Oman kalenterini taustalevy on leikattu Ikeasta ostetun taulunkehyksen takalevystä ja se on hieman suurempi kuin kalenterissa käyttämäni A3-arkit. Levyjä voi toki ostaa valmiinakin monesta paikasta, mutta ensin kannattaa tarkistaa omat kaapit, jos sieltä sattuisi löytymään materiaaleja vailla uutta elämää. Paperiklipsejäkin löytyy paljon erilaisia, omani ostin Matkuksen Suomalaisesta Kirjakaupasta.

tauluhylly, IKEA. paperiklipsi SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA.

Kun tarvikkeet ovat kasassa, otetaan mielikuvitus käyttöön ja oman kalenterin suunnittelu voi alkaa. Itse saan paremmin aikaiseksi tietokoneella, joten omat sivuni tulevat maailmaan tulostimen kautta. Kuitenkin joku maalarimestari voisi hyvin tehdä vaikka koko kalenterin käsin. Vuoden ensimmäinen kuukausi on omassa kalenterissani kovin pelkistetty, mutta koska kaikki kalenterin sivut ovat irrallisia, on sivujen tyylin muuttaminen helppoa. Itseasiassa en itse tehnyt vielä ollenkaan valmiiksi muita kuukausia, vaan päätin rakentaa kalenterini fiiliksien mukaan. Tammikuuni näyttää tältä, myöhemmin nähdään, mitä loppuvuosi tuo tullessaan.

Ihanaa alkanutta vuotta 2013 kaikille!
4 kommenttia on "DIY - Vuosi 2013"
 1. Hyvä idea! Mut kannattaa nuo päivämäärät ja päivät tsekata, eikös tämä vuosi alkanut jo tiistaina? :)

  Elli

  VastaaPoista
 2. Olitpas Elli tarkkasilmäinen! :) Kyllä vain alkoi vuosi jo tiistaina, vaikka kuvassa kalenterin päivät ovatkin sekaisin.

  Olin ehtinyt tomerana jo tulostaa kalenterin sivun ja ottaa nämä valokuvat, kun tajusin mokani. Ja kylläpä harmitti, kun hoksasin, että loppiainen osuukin sunnuntaille, eikä suinkaan maanantaille! ;D

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisen tyylikäs. Melkein harmittaa, että en osaa käyttää seinäkalenteria. Tosin sähköisen kalenterinhan voi tulostaa...

  Tämä on tosi kiva blogi. Kiitos, Pauliina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna:) En itsekään ole käyttänyt seinäkalenteria pitkiin aikoihin, mutta tätä ideaa en voinut ohittaa.

   Poista