DIY - Hakaneulakoriste

tiistai 13. marraskuuta 2012
Rakastan helppoja DIY-ideoita. Sellaisia, joita toteuttaakseen ei tarvitse olla suoritettavan tehtävän ammattilainen, vaan joissa pärjää pelkällä näpertelytaidolla ja mielikuvituksella. Tässä tulee yksi niistä ideoista.

Hakaneula on ehkä maailman helpoin ja huolettomin diy-väline. Se on siisti, kestävä, monikäyttöinen ja siinä on juuri sopivan verran särmää katseenkääntäjäksi. Hakaneuloista pystyy loihtimaan lukemattomia määriä erilaisia koruja ja koristeita ja on se melko näppärä vempain myös pieniin yllättäviin korjaushommiin. Olin itse unohtanut yhden pari vuotta sitten tekemäni hakaneulakoristeen aivan tyystin, kun piilotin pitkän blazerini kaappiin lyhyiden jakkujen valtaannousun ajaksi. Tänä syksynä kuitenkin pitkä helma on taas ajankohtainen ja (itseasiassa Matkuksen avajaisiin pukeutuessani) löysin vanhan hakaneulakortisteen roikkumasta pitkän blazerini olalta.

Oma hakaneulakoristeeni on vielä melko perussettiä, eli jotenkuten muotoon aseteltu läjä neuloja. Kuitenkin näinkin simppelinä se on aika vekkuli lisä tylsään takkiin ja saahan sitä halutessaan täydennettyä helposti moninkin eri tavoin. Hyvä keino muuttaa koristeen ilmettä on esimerkiksi pujotella neuloihin erilaisia helmiä. Myös ketjujen tai nauhojen pujottelu ja roikkumaan sommittelu tuovat mukavan lisän koristeeseen. Itse pidän kuitenkin tällä hetkellä jakun olalla eniten tästä simppelistä mallista.

Sen verran kuitenkin vanha koriste ja tässä kirjoittaessani pohdiskelemani helmi-ideat innoittivat, että taidanpa joku ilta kurvata kotiin kaupan kautta ja ostaa uusia neuloja hakaneulakaulakoruun.. Ketjut, napit ja muut nippelit voin kaivella vanhasta diy-laatikostani. Mikäli onnistun toteuttamaan visioni, esittelen kaulakorun hieman myöhemmin. ;)

Ps. Jos sana DIY ei ole vielä tuttu, se tarkoittaa itsetehtyä ja tulee englanninkielen sanoista do it yourself.

Blazer, second hand. Neulepaita, BikBok.
Kommentoi
Lähetä kommentti