Poni tuli taloon

tiistai 6. marraskuuta 2012
Tunnetko Ponyn, Eero Aarnion vuonna 1972 suunnitteleman vaahtomuovirunkoisen joustavalla kankaalla päällystetyn tuolin? Tämä ihanuus löytyy nykyään myös pienempään kokoon pakattuna kestävästä, joustavasta ja ulkokäyttöönkin soveltuvasta muovista valmistettuna. Mini Poni sopii hyvin pienempäänkin asuntoon, ja sen hintakin on huomattavasti edeltäjäänsä lompakkoystävällisempi. 83cm pitkän ja 67cm korkean Mini Ponin saat Aarnion tuotteita myyvistä jälleenmyyjäliikkeistä tai netistä esimerkiksi Finnish Design Shopista hintaan 249€.

Pikkukolhut Ponin pinnalla kielivät kyseessä olevan käyttöesineen


Oma Mini Ponimme saapui meille pari viikkoa sitten ja siitä asti se on ollut (kuin) kotonaan. Vaikka pienehkön kokonsa vuoksi Ponia kehutaan usein oivaksi tuoliksi lapsille, sopii se oikein hyvin myös aikuisen istuimeksi. Materiaalinsa ansiosta tuoli on helppo pitää puhtaana ja se sopii käytettäväksi ulkona vaikka ympäri vuoden. Poneja on saatavana ainakin viidessä eri värissä (musta, valkoinen, punainen, vihreä ja pinkki), joista - uskomatonta, kyllä - valkoinen vaikuttaisi olevan vähiten arka kolhuille. Olen nähnyt mustan, valkoisen sekä punaisen tuolin kolmen päivän messuosastokäytön jälkeen ja täysin vastoin odotuksia musta näytti tuoleista käytetyimmältä. Tämä johtuu siitä, että naarmut ja kolhut mustan muovin pinnalla heijastavat valoa eri tavoin kuin ehjä pinta ja siksi pikkujäljet loistavat mustasta taustasta paremmin kuin vaaleasta.

Mutta yhtä kaikki..käyttöönhän tuolit on tarkoitettu ja pienet elämisenjäljet vain tekevät tuotteesta oman. Meille Poni on tullut jäädäkseen. Toivon, että jonain päivänä se löytää paikkansa valkoisin lattialankuin ja hirsiseinin viimeistellystä omakotitalon olohuoneesta. Sitä ennen palvelkoon se lisätuolina rivitaloasunnossamme, jossa se rupesi perheenjäseneksi heti ensitapaamisessa.
Kommentoi
Lähetä kommentti