NRJ Fashion Night

perjantai 9. marraskuuta 2012
Sana "muoti" hämmensi minua pitkän aikaa. Se sai jossain vaiheessa kasvukäyräni vakiokorkeuteensa asettumisen jälkeen riesakseen sävyn, jossa maistoin hippusen keinotekoisuutta sekä mielikuvituksettomuutta. Tunsinkin helpotusta pari vuotta sitten löytäessäni naisten lehdestä erään kirjoittajan lausahduksen "Muoti on ääliöille, tyyli kaikille". Luultavasti silloin ensi kertaa muodin ymmärtämättömyyteni (ymmärtämättömyydestä ja pelostahan siinä sanavihassa on ollut kyse) kanssa tuskaillessani ymmärsin, että on ihan ok olla ymmärtämättä kaikkia uudessa sesongissa kauppoihin ilmestyviä maailman catwalkeilta napattuja mitä ihmeellisempiä muotihullutuksia ja niiden mukanaan tuomia trendejä. Kaikki trendit eivät vain ole tarkoitettu yhtä aikaa päälle puettaviksi tai kaikkien rakastettaviksi. Ja vaikkei päältä löytyisi yhden yhtä kauden kuuminta trendiä, oma tyyli voi silti olla makeinta koko maailmassa. Luultavasti muoti-sanan ahdistavaa kaikua syvensi myös muotoilijan koulutustaustani, sillä yllättävän usein tähän ajatusmaailmaan ei mahdu kahta maailman suurinta muo-tavulla alkavaa sanaa.. (Niinpä, olevinaan pää täynnä ajatuksia ja koko maailma avoin, mutta kolme pientä kirjainta tökkäävät kerta toisensa jälkeen toisiinsa!)

Joka tapauksessa muotibisnes on yksi jokapäiväiväisessä elämässämme voimakkaimmin läsnä olevista ihmisen keksimistä maailmaa pyrörittävistä voimista. Tunnustan itsekin syytäväni siihen bisnekseen rahaa jopa kuukausittain. Mikä muodissa sitten saa meidät naiset (toki miehetkin) sekaisin ja seuraamaan muutaman suurimman päättäjän lautasillemme valmiiksi asettelemia kauden trendejä silmät kiiluen ja järki sumentuen. Lähdin etsimään vastausta NRJ Fashion Nightista ja sieltä sen sain.

Arvelen olevani visuaalisesti valveutunut ihminen ja siinä luultavasti lopulta syy, miksi muoti sittenkin kiehtoo minuakin. Kuinka voisinkaan olla rakastamatta sitä värien, muotojen, pintojen ja kuvioiden harmonista maailmaa, jota suunnittelijat tarjoilevat kauden uusimmissa luomuksissaan. Ja entäpä silloin, kun se harmonia rikotaan; Taideteoksia toisensa perään! NRJ Fashion Night 2012 oli luvatusti musiikin ja muodin ilotulitusta. Finlandia-talolla järjestetty gaala piti yleisön otteessaan alusta loppuun saakka. Ja vaikka iltaan pienen miinuksen aiheuttanut ruoan loppuminen kesken ärsytti meitä nälkäisiä juhlijoita hetken, oli tapahtuma muuten oikein onnistunut.

Haluan vielä mainita, että tänä vuonna NRJ Fashion Awards -pääpalkinnon pokkasi Varpu Rapeli työllään Nightlights, joka muuten sattui olemaan myös allekirjoittaneen suosikkityö! Mutta nyt, kuvat puhukoot puolestaan. ;)


NRJ Fashion Awards -voittajakolmikko

Tanssikoulu DCA
3. sija Jere Vilo, Dressingroom Drama
2. sija Piia Honkanen, The Gift of Organic Structuralism
1. sija Varpu Rapeli, Nightlights
Mekko Ritva-Liisa Pohjalainen, korut Lumoava, sormus Ritva-Liisa Pohjalainen, kengät Bianco, miehen paita ja villakangashousut Brothers, liivi Dressman, kengät DinSko


NRJ Fashion Night 2012 from Today's today on Vimeo.

2 kommenttia on "NRJ Fashion Night"
  1. Vautsi, mikä asu! Tosi kaunis, niin kuin toki kantajansakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juuli. Kaunis on myös puvun tarina, jonka halusin jakaa kanssanne. :)

      Poista