Täydellinen kotitoimisto

perjantai 16. marraskuuta 2012
Lamppu Pentik, tuikkukipot ja namikulho Iittalan Kastehelmi-sarja, kynä telineineen Ur&Penn, karkit (työkaverin suosituksesta ja hyvä suositus olikin) Halpahalli  
Äitiyshousut-blogin Helia käsitteli jokin aika sitten blogissaan hauskasti aihetta "bloggaajan kotona". Postauksessa Helia luettelee, kuinka bloggaajan kotia esittävissä valokuvissa kaikki on aina täydellisen siististi ja suunnitellusti paikoillaan. Asiat ja esineet ovat viimeisten sisustustrendien mukaiset eikä siivotonta ole koskaan. Samalla Helia esittelee kuvia (hyvin kauniita sellaisia) omasta kodistaan ja samalla kumoaa väitteet, joiden mukaan muun muassa lasten leikit siivottaisiin aina laatikoihin, sänky olisi aina pedattu ja syödyt ruoat olisivat aivan jotain muuta kuin näkkileipää ja haalea maitokahvi. Postaus oli kaikessa hellässä sarkastisuudessaan ja paljastavuudessaan lupaus ja ehkä samalla kaino pyyntökin, että bloggaajat nähtäisiin supersuorittajien sijaan tavallisina arjen pyörittäjinä.

Tuota postausta lukiessani en ollut itse kirjoittanut eläissäni yhden yhtä blogikirjoitusta, mutta huonoa omaatuntoa muiden tekstien ja oman saamattomuuteni vuoksi olin potenut senkin edestä. Siksipä siinä Helian postausta lukiessani ja kuvia katsellessani lopulta hymyilin ja ymmärsin; Pystyn itsekin tähän. Pystyn kirjoittamaan ja kuvaamaan elämääni ja jakamaan sen muiden kanssa, sillä bloggaaja ei ole täydellinen. Bloggaajan ei TARVITSE olla täydellinen. Bloggaaja voi olla, jos uskaltaa, Helian tavoin täysin rehellinen. Tai vaihtoehtoisesti turvallisemmin, kuten minä tai kuten niin moni muukin, hieman ovela ja käyttää pikkuisen pelisilmää sekä silmää sommittelulle. Nimittäin näkisittepä tämän kotitoimiston kuvat kameran kääntyessä 180° ympäri. Näkisittepä tuoleilla (rehellisesti sanoen lattioilla) lojuvien vaatteiden, koirien (rehellisesti sanoen isännän) kuljettelemien tavaroiden ja tämän bloggaajan itseään sivistävien kirjojen (rehellisesti sanoen Aku Ankkojen) määrän. Eivätpä päätyisi nekään kuvat blogiin..


Kommentoi
Lähetä kommentti