Karvakuonojen valtakunta

maanantai 12. marraskuuta 2012
Mummolan vintiltä tai kaappien kätköistä voi löytyä monenmoista mielenkiintoista vanhaa tavaraa. Itse olen mummon luvalla pihistänyt esimerkiksi laukkuja, huiveja sekä päähineitä. Yksi suosikkilöydöistäni on kuitenkin kuvan vaaleanruskea tekonahkainen matkalaukku, joka on muun muassa matkannut isovanhempieni mukana Azerbaidžaniin heidän ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan. Lapsena olen itse leikkinyt laukulla ja siinä on säilytetty vanhoja satukirjojani, jotka noin viisitoista vuotta sitten laitoimme odottamaan seuraavaa sadunkuuntelijasukupolvea.

Viime keväänä muistin laukun pitkästä aikaa, kun tarvitsimme sitä eräisiin mainoskuvauksiin. Kuvausten jälkeen en enää tahtonutkaan luopua laukusta, vaan pyysin mummolta saada sen kotiimme koristeeksi. Keksin kuitenkin laukulle heti parempaa käyttöä kuin pelkkänä sisustuselementtinä toimiminen. Myös koiramme Amadeus oli sitä mieltä, että laukku menisi aivan hukkaan nurkassa seisoessaan, ja niinpä koira sai siitä kakkospedin yläkertaan.

Amadeus ihastui uuteen petipaikkaansa saman tien ja on siitä asti nukkunut yönsä ja yleensä puolet päivästäkin matkalaukussaan. Meille alkukesästä muuttanut Dehli ymmärsi myös laukun tarkoituksen välittömästi ja pienten alkujännitysten jälkeen koirat ovat nukkuneet laukussa kylki kyljessä joka ikinen yö.

Paitsi että laukku on kaunis, on se myös oikeasti kätevä. Laukku pysyy siistinä, kun sen imuroi muun siivouksen yhteydessä ja laukun pohjalle asetellut kaksi pellavatyynyä on kätevä pesaista koneessa. Myös pedin helppo liikuteltavuus on plussaa, jos koirat lähtevät yökylään. Eikä edes haittaa, vaikkei yöpaikka olisi tuttu, kun unet saa ottaa tutussa pedissä tuttujen hajujen keskellä. Päiväpetinä koirillamme on Fatboyn Doggie lounge, joka sekin on ihan toimiva ja kyllä koirat siinäkin viihtyvät. Kuitenkin makuuhuoneen oven ollessa auki koirat yleensä pujahtavat torkuille mieluummin omaan pieneen valtakuntaansa.


Pellavatyynynpäälliset, H&M Home


Aatu se osaa ottaa rennosti kamerankin edessä, mutta Delidi on heti tarkkana kuin porkkana.

Kommentoi
Lähetä kommentti